Mareczko profiteert optimaal van pech Cavendish en bijna-val Kooij en wint massasprint in ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Mareczko profiteert optimaal van pech Cavendish en bijna-val Kooij en wint massasprint in ZLM Tour

Mareczko profiteert optimaal van pech Cavendish en bijna-val Kooij en wint massasprint in ZLM Tour

Jakub Mareczko heeft de tweede etappe in de ZLM Tour gewonnen. Nadat er donderdag nog één vluchter uit de greep kon blijven van het peloton, hielden de sprintersploegen de teugels op vrijdag strak. In de straten van Buchten werd er zodoende om gesprint. Mareczko had de beste lead-out en maakte het af, Olav Kooij kwam na een chaotische sprint van te ver en kwam te laat.

Met Nils Eekhoff in de leiderstrui vertrok het peloton om 12.38 uur voor een biljartvlakke rit van 184,1 kilometer. Miguel Heidemann, Hartthijs de Vries, Timo de Jong, Thijs de Lange, Tim Bierkens, Vinzent Dorn en Jelle Johannink die de kopgroep van de dag vormden. Ze kregen maximaal vijf minuten, met Jumbo-Visma, Team DSM en Astana die controleerden in het peloton. Ook Alpecin-Deceuninck deed later een duit in het zakje.

Op 37 kilometer van de finish was de vroege vlucht er al aan voor de moeite, waarmee het peloton een scenario zoals een dag eerder wilde voorkomen. Toen we na 160 kilometer voor het eerst de finishlijn passeerden, deden we dat met een compleet peloton. Er lagen nog drie lokale rondjes te wachten.

In die plaatselijke rondjes lag het tempo zo hoog, dat aanvallen eigenlijk geen zin meer had. De treinen drumden in de slotkilometers voor de beste positie, met ook Tudor en Bingoal die brutaal meededen. Nadat Mark Cavendish door mechanische pech afhaakte, was er helemaal alle kans voor de rest. Alpecin-Deceuninck bracht Mareczko op precies het goede moment en ondanks dat de bijna gevallen Kooij van ver nog hard kwam opzetten, bleef de Pool net voor en won hij de rit.

Uitslag etappe 2 ZLM Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws