Zimmermann rekent in Dauphiné af met l'Avenir-teleurstelling: 'Toen werd ik op 200 meter gepasseerd' Wielrennen
Wielrennen

Zimmermann rekent in Dauphiné af met l'Avenir-teleurstelling: 'Toen werd ik op 200 meter gepasseerd'

Zimmermann rekent in Dauphiné af met l'Avenir-teleurstelling: 'Toen werd ik op 200 meter gepasseerd'

Georg Zimmermann boekte vrijdag een knappe overwinning in het Critérium du Dauphiné. De Duitser van Intermarché-Circus-Wanty verschalkte zijn medevluchter Mathieu Burgaudeau na een spannende finale.

'Ik kan het eigenlijk nog niet geloven. Ik gaf alles en het pakte perfect uit', jubelt Zimmermann in het flashinterview. 'Ik voelde mij gisteren ook al enorm sterk, maar toen lukte het niet', doelt de renner op de vijfde etappe, toen hij ook deel uitmaakte van de ontsnapping.

'Vandaag probeerde ik het weer. Ik kende het parcours heel goed, omdat in 2018 een etappe van de Tour de l'Avenir (Tour de France voor beloften, red.) hier finishte', vervolgt Zimmermann. 'De situatie was vergelijkbaar, maar de klassementsrenners spurtten mij destijds op tweehonderd meter voorbij.'

'Nu was het andersom. Ik kon op de laatste klim aanvallen en uiteindelijk in de sprint winnen. Ik heb er geen woorden voor', aldus Zimmermann, die met Burgaudeau een stevig duel uitvocht. Bang om te verliezen was hij echter niet.

Zimmermann: 'Ik ben nooit bang om tweede te worden'

'Ik ben een optimistisch persoon. Ik ben nooit bang om te verliezen en hoop altijd te winnen. Een tweede plaats is ook mooi, dus ik ben nooit bang om tweede te worden. Ik doe elke dag mijn best en vandaag is het mij gelukt om een etappe in de Dauphiné te winnen. Ik ben heel trots.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws