Martínez (INEOS Grenadiers) weggevaagd uit klassement na slechte nacht op slecht moment Wielrennen
Wielrennen

Martínez (INEOS Grenadiers) weggevaagd uit klassement na slechte nacht op slecht moment

Martínez (INEOS Grenadiers) weggevaagd uit klassement na slechte nacht op slecht moment

De klassementsrenners hielden elkaar zondag aardig in de greep in de door Bob Jungels gewonnen bergrit, maar één man viel er compleet tussenuit: Daniel Felipe Martínez verloor meer dan zestien minuten en daarmee zijn hoop op een goed klassement.

Martínez werd relatief vroeg gelost, maar liet het vervolgens compleet lopen. Hij zou volgens Colombiaanse media een slechte nacht achter de rug hebben en daardoor niet volledig kracht kunnen zetten. Teambaas Rod Ellingworth bevestigt dat bij Cyclingnews. 'Hij voelde zich niet op zijn best, maar dat hebben jullie denk ik ook wel gezien?'

De winnaar van de Ronde van het Baskenland heeft in ieder geval geen corona, daar iedereen van INEOS Grenadiers volgens La Gazzetta dello Sport negatief is getest op het virus.

INEOS mikt nog op Yates, Thomas en Pidcock

'We gaan zien wat er verder gaat gebeuren, maar ik weet zeker dat het voor hem teleurstellend zal zijn', vervolgt de ploegbaas. 'Hij is hier gekomen voor een beter resultaat dan hoe hij er nu voor staat, maar dat is het leven.' Martínez zal zich nu waarschijnlijk schikken in zijn knechtenrol, zoals hij afgelopen jaar ook deed voor Egan Bernal in de Giro.

INEOS heeft met Adam Yates, Geraint Thomas en ook Tom Pidcock nog altijd drie mannen hoog staan in het klassement, dus er is nog geen man overboord voor de Britse miljoenenformatie. Komende week wordt de nieuwe schifting gemaakt in enkele zware Alpenritten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws