Ploegleider Jumbo-Visma twijfelt aan tactiek UAE: 'Hard en sterk gereden, maar waarom weet ik niet' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Jumbo-Visma twijfelt aan tactiek UAE: 'Hard en sterk gereden, maar waarom weet ik niet'

Ploegleider Jumbo-Visma twijfelt aan tactiek UAE: 'Hard en sterk gereden, maar waarom weet ik niet'

In de slotfase van de negende etappe, gaf Tadej Pogacar nog een flinke dot gas. Jonas Vingegaard kon namens Jumbo-Visma goed mee op het wiel van de Sloveen. Daar stonden Frans Maassen (ploegleider) en Tiesj Benoot (ploeggenoot) van de Deen niet van te kijken. Waar ze wel van stonden te kijken was de werklust van de ploeg van Pogacar gedurende de etappe.

Aan de NOS vertelde Maassen namelijk dat hij dacht dat de kopgroep veel meer ruimte zou krijgen. 'Ik ben zeker tevreden. Het was een zware dag voor de mannen met dit kleine slagveld. De ploeg van de gele trui heeft het goed gecontroleerd, wij gingen er eigenlijk vanuit dat de mannen van UAE de trui weg zouden geven, maar dat hebben ze niet gedaan. Waarom de kopgroep niet meer ruimte heeft gekregen moet je aan hen zelf vragen. Ze hebben hard en sterk gereden, maar waarom weet ik niet. Ik vind het prima, want nu blijft Tadej in het geel.'

Op de vraag waarom dat niet altijd even fijn is voor een renner, reageert Maassen snel. 'Nu moet hij naar de dopingcontrole en naar de huldiging, dat kost ook energie. We zien wel hoe dit verder evolueert.' Jumbo-Visma stuurde Wout van Aert mee in de kopgroep, met het oog op de groene trui. 'Al was dat niet per se het plan, maar hij zat op de ideale plek om een groepje te volgen en toen was het vrij makkelijk om mee te springen. Hij had alleen niet zulke goede benen vandaag, daarom kon hij niet meestrijden om de ritzege.

Benoot: 'We hebben hard gefietst'

In een korte reactie bij Sporza komt Tiesj Benoot terug op de etappe. 'UAE versnelde op het einde, waardoor we nog heel dichtbij de kopgroep kwamen. Voor ons was het een goede laatste dag voor de rustdag. We hadden geen speciaal offensief plan vandaag. Het is prima dat we er met vijf man bij waren in de finale.'

'We hebben hard gefietst. Er zijn een paar favorieten die tijd hebben verloren, dat zegt genoeg. Of het de bedoeling was dat Van Aert meeging? Ik denk het niet. Hij reageerde op een reactie in het peloton dat wilde controleren, en dan rijden ze er met 8 man naartoe. Eigenlijk was het wel prima voor hem.' Na de rustdag van maandag trekt het peloton op dinsdag van Morzine naar Megève, waar de volgende berg op de renners ligt te wachten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws