Martínez, Pidcock en Kwiatkowski: Angstaanjagend sterk INEOS voor Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen
Wielrennen

Martínez, Pidcock en Kwiatkowski: Angstaanjagend sterk INEOS voor Luik-Bastenaken-Luik

Martínez, Pidcock en Kwiatkowski: Angstaanjagend sterk INEOS voor Luik-Bastenaken-Luik

INEOS Grenadiers heeft een indrukwekkend sterke selectie op papier gezet voor Luik-Bastenaken-Luik. De Britse formatie heeft zo'n vier á vijf mannen op papier die in de finale zomaar zouden kunnen winnen. Dat wordt keuzes maken...

Met Michal Kwiatkowski heeft INEOS de beschikking over de winnaar van de Amstel Gold Race. Daar komt met Daniel Felipe Martínez de winnaar van de Ronde van het Baskenland bij. Martínez werd midweeks nog vijfde in de Waalse Pijl en bewees zo nog maar eens dat hij dik in orde is.

In zowel het Baskenland als de Waalse Pijl waren het Geraint Thomas en Carlos Rodriguez die zich in een knechtenrol lieten zien. Vooral Thomas viel op, met enorme beurten op kop van het peloton. Beide heren zijn in principe sterk genoeg om zelf iets uit te richten, maar krijgen ze die kans?

Daarmee zijn we er nog niet. Laurens De Plus en Omar Fraile lijken niet te hoeven rekenen op eigen kansen, maar Tom Pidcock is natuurlijk een ander verhaal. De jonge Brit kende in de Waalse Pijl nog een offday, maar is volgens INEOS dik in orde. Zondag zal blijken welke Grenadiers de beste benen hebben.

Selectie INEOS Grenadiers Luik-Bastenaken-Luik 2022

Tom Pidcock
Michal Kwiatkowski
Daniel Felipe Martínez
Geraint Thomas
Carlos Rodriguez
Laurens De Plus
Omar Fraile


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws