Martínez bekroont topvorm nu wel met winst in Coppa Sabatini Wielrennen
Wielrennen

Martínez bekroont topvorm nu wel met winst in Coppa Sabatini

Martínez bekroont topvorm nu wel met winst in Coppa Sabatini

Woensdag in de Giro della Toscana was hij er al dichtbij, maar nu mocht hij toch echt juichen. Daniel Felipe Martínez was de sterkste in de Coppa Sabatini door in een sprint van vijf de sterkste te zijn.

Het Italiaanse najaar is inmiddels echt ontbrand. Na de Giro della Toscana van woensdag stond donderdag de Coppa Sabatini op het programma, een eendagskoers van 1.Pro niveau. De renners stond een lastig parcours te wachten met kleine, scherpe hellingen. Vorig jaar won Michael Valgren de koers, daags na zijn overwinning in Toscana.

Kopgroep krijgt weinig ruimte, sterke groep gaat vroeg

Na de start waren het acht renners die hun geluk beproefden. Davide Gabburo, Manuele Tarozzi (Bardiani-CSF-Faizanè), Umberto Marengo (Drone Hopper-Androni Giocatolli), David Martin (EOLO-Kometa), Ben Granger (Mg.K), Nicolò de Lisi, Giulio Masotto (Team Corratec) en Eric Paties Montagner (Work Service Vital Care Vega) reden samen weg en pakten een voorsprong. Door een mechanisch defect bij Masotto niet lang na de demarrage bleven de koplopers met zeven over. BORA-Hansgrohe hield het verschil echter beperkt, en op minder dan tachtig kilometer voor de meet was het avontuur van de vluchters alweer voorbij.

Inmiddels was het peloton al flink uitgedund. Zo'n vijftig renners vooraan konden het tempo nog volgen. Na het inlopen van de kopgroep kwam er een spervuur van demarrages van mannen die niet wilden wachten op een sprint. Op zo'n vijftig kilometer voor de meet waren er alleen nog sterke mannen vooraan: Esteban Chaves en Andrea Piccolo (EF Education first), Aleksandr Vlasov (BORA), Guillaume Martin (Cofidis), Martínez (INEOS-Grenadiers), Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty-Gobert), Einer Rubio (Movistar), Vincenzo Albanese, (EOLO), Marc Hirschi (UAE-Team Emirates), Natnael Tesfatsion (Androni), Mathieu Burgeaudeau en Alexis Vuillermoz (Team TotalEnergies) reden samen weg en pakten snel een voorsprong van een halve minuut.

Vlasov demarreert, Martínez heer en meester

Rubio, Tesfatsion, Burgeaudeau en Vuillermoz konden niet meer volgen op een van de passages van de steile Muro di Peccioli. Daarentegen vonden Odd Christian Eiking (EF Education), Andreas Kron (Lotto-Soudal) en Simone Velasco (Astana Qazaqstan Team) juist wel de aansluiting vooraan. Achter de kopgroep lag de koers verspreid en was er geen sprake van een vereende achtervolgersgroep, waardoor de voorsprong snel opliep. Het overtal van EF Education, dat met drie man in de voorste groep zat, zorgde ervoor dat de roze brigade een ploegenspel kon spelen. Chaves werd op twintig kilometer voor de meet als aanvaller ingezet, maar bleef niet vooruit. Vervolgens was het Vlasov die wel wegkwam. De Rus pakte al snel een kleine voorsprong. De achtervolgers werkten niet goed samen, waardoor Vlasov zijn voorsprong uit kon breiden.

Bij het ingaan van de laatste ronde had de man van BORA een voorsprong van 22 seconden op Martínez en Piccolo, die op de helling waren weggereden van de achtervolgers. De Colombiaan trok door, maar kwam niet weg van Martin, Eiking en Chaves. Met vier man werd de achtervolging ingezet, en was het gat geslonken naar tien seconden. De samenwerking was goed bij de vier, waardoor de aansluiting met Vlasov werd gemaakt op zes kilometer van de aankomst. De vijf begonnen samen aan de slothelling, waar Martin van ver de sprint aanging. Martínez zat in het wiel en ging in de laatste bocht er langs. Eiking kon mee, maar een tweede plek bleek voor hem het maximale. Martin werd derde.

Uitslag Copppa Sabatini 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws