Nieuw-Zeelander Gate verrast snelle mannen Quick Step en Trentin in Ronde van Luxemburg Wielrennen
Wielrennen

Nieuw-Zeelander Gate verrast snelle mannen Quick Step en Trentin in Ronde van Luxemburg

Nieuw-Zeelander Gate verrast snelle mannen Quick Step en Trentin in Ronde van Luxemburg

Aaron Gate (Bolton Equities) heeft de derde rit van de Ronde van Luxemburg op zijn naam weten te schrijven. De Nieuw-Zeelander verraste de rappe mannen na een aangename finale. Valentin Madouas blijft leider.

Met Madouas (Groupama-FDJ) in de leiderstrui trok het peloton in de ochtend op gang voor een andermaal lastige etappe in de Ronde van Luxemburg, die ditmaal 188,4 kilometer lang was. Het was relatief snel hommeles, daar een groep van negen renners - wat betrekkelijk groot is - zich los wist te wrikken van het peloton.

Rolland grootste naam in kopgroep

Daarin rasaanvaller Pierre Rolland (B&B) als grootste naam, met verder crosser Felipe Orts (Burgos-BH), Thomas Delphis (AG2R Citroën Team), Gil Gelders (Bingoal), Joseba Lopez, Joel Nicolau (Caja Rural), Asier Exteberria (Euskaltel-Euskadi), Sindre Kulset (Uno-X) en Theo Bonnet (Geofco).

Zij kregen enkele minuten voorgift, maar richting de heuvels in de slotfase begonnen steeds meer ploegen zich te bemoeien met de achtervolging. Met Quick Step-Alpha Vinyl, UAE-Team Emirates, Trek-Segafredo en Groupama-FDJ bemoeiden vier teams zich met de jacht op de kopgroep, waar enkele van de mindere goden het niet meer konden bijbenen.

Lees verder onder de foto.

Nieuw-Zeelander Gate verrast snelle mannen Quick Step en Trentin in Ronde van Luxemburg
Pierre Rolland zat in de kopgroep van de dag. 

Met nog iets minder dan twintig kilometer te gaan was het verhaal van de mannen voorin over, doordat de nervositeit in het peloton zienderogen toenam. Het was op de eerste steile stroken zelf echter vooral een kwestie van geen plekken, niet zozeer van aanvallen.

Trek-Segafredo rijdt aanvallend

Uiteindelijk begon Giulio Ciccone op de tweede beklimming toch op zijn pedalen te dansen, maar hij werd overrompeld door Kevin Geniets. Net voor de top sloten ook Mattias Skjelmose en Madouas aan, waarna die laatste er nog maar eens overheen probeerde te denderen. Dit was er teveel aan voor Matteo Trentin.

Vervolgens ontstond er wat consternatie in het eerste gedeelte, waar Skjelmose nog maar eens van probeerde te profiteren. De Deen van Trek-Segafredo besloot solo op avontuur te gaan en pakte met de klap een tiental seconden. Daarachter keerde Trentin terug, waardoor UAE-Team Emirates zich op kop zette.

Ook Tim Declercq stak een handje bij in dienst van zijn rappe mannen, terwijl Skjelmose met nog twee kilometer te gaan zes seconden overhield. Dit bleek niet genoeg, met nog 900 meter te gaan was het over en uit voor de Deen en konden we ons focussen op een sprint. Dat was buiten Benjamin Thomas gerekend, die hard de slotkilometer indook.

Gate sloop mee in het wiel van de Franse baanrenner, waarna hij in de laatste honderden meters op en over Thomas dook. Daarachter beten de rappe mannen hun tanden dus uiteindelijk toch nog stuk, met Quick Step voorop.

Uitslag etappe 3 Ronde van Luxemburg 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws