Mas niet echt onder de indruk van 'suprematie' Jumbo-Visma: 'Anders stonden ze allemaal wel twee minuten voor' Wielrennen
Wielrennen

Mas niet echt onder de indruk van 'suprematie' Jumbo-Visma: 'Anders stonden ze allemaal wel twee minuten voor'

Mas niet echt onder de indruk van 'suprematie' Jumbo-Visma: 'Anders stonden ze allemaal wel twee minuten voor'

In gesprek met het Spaanse sportmedium AS heeft Movistar-kopman Enric Mas laten doorsijpelen dat hij met aardig wat ambitie aan zijn 25 kilometer lange tijdrit in en rondom Valladolid begint. 'Ik heb veel vertrouwen in mezelf', is de 28-jarige man van Mallorca duidelijk.

Na negen etappes staat Mas op een achtste plaats in het algemeen klassement. De thuisrijder staat ruim tweeënhalve minuut achter klassementsleider Sepp Kuss (Jumbo-Visma), in dezelfde tijd als Tourwinnaar Jonas Vingegaard. 'Eerlijk gezegd hoop ik dat ik in de chrono niet te veel tijd verlies en dat ik na afloop in de top vijf of top zes van het klassement sta', aldus een enthousiaste Mas, die eigenlijk altijd wel op de afspraak is in de Vuelta a España. 'Ik zou graag nog iets opschuiven in het klassement. Ik verloor tijd in Javalambre en ik denk dat dat te wijten was aan mijn gebrek aan wedstrijdritme', vervolgt hij zijn relaas, waarin hij refereert aan de lastige zesde etappe, die werd gewonnen door Kuss.

'Het zou me enorm irriteren als ik niet op het eindpodium zou staan', aldus een ambitieuze Mas

Naar eigen zeggen zal Mas tot aan het einde van de Vuelta zijn best doen om de ronde op zijn naam te schrijven. 'Maar dat is natuurlijk wel heel erg moeilijk, vooral omdat de concurrentie supersterk is. Anderzijds zou het me wel enorm irriteren als ik niet op het eindpodium zou staan', toont hij zich nogmaals ambitieus. De runner-up van de Ronde van Lombardije van 2022 gaat ook in op de veronderstelde suprematie van Jumbo-Visma, die met de heuse drietand Kuss-Roglic-Vingegaard het Vuelta-toneel hebben betreden. 'Zo superieur vind ik ze nou ook weer niet, want anders stonden ze allemaal wel twee minuten voor op de rest', is Mas stellig.

'Jumbo-Visma is natuurlijk heel sterk, maar de superioriteit waar mensen over praten zie ik niet per se', gaat de Spanjaard verder over de killer bees. 'Roglic verkeert misschien wel in zijn allerbeste vorm van het seizoen', is hij tegelijk ook lovend. 'Vingegaard is misschien niet zo uitmuntend als in de Tour de France, maar ook op 90 procent is hij nog steeds de allerbeste klassementsrenner van de wereld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws