Mas niet ongerust na tijdverlies López: 'Pogacar had dezelfde achterstand en won de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Mas niet ongerust na tijdverlies López: 'Pogacar had dezelfde achterstand en won de Tour'

Mas niet ongerust na tijdverlies López: 'Pogacar had dezelfde achterstand en won de Tour'

De valpartij in de slotfase van de eerste Touretappe sloeg al de nodige klassementsambities aan diggelen. Ook Movistar-kopman Miguel Ángel López kwam op achterstand binnen, al is er volgens ploeggenoot Enric Mas nog niets verloren: 'Pogacar had vorig jaar een soortgelijke achterstand en won de Tour...'

Waar een groot deel van de renners zaterdag tegen de vlakte ging, wist Mas de valpartijen te ontwijken. 'Ik heb altijd zeer goed gepositioneerd gezeten dankzij het hele team', laat hij weten in een reactie via Twitter. Zijn kopman López was echter wel één van de pechvogels, met als resultaat een tijdverlies van bijna twee minuten. 'Het is kl*te, een flinke tegenvaller. Laten we hopen dat hij en Marc (Soler, red.), die pijn aan zijn pols leek te hebben, snel zullen herstellen.'

Toch is de race volgens Mas zeker nog niet gelopen. 'Hij heeft niet veel minuten verloren: een minuut en vijftig seconden. Pogacar (Tadej, red.) had vorig jaar een soortgelijke achterstand en won de Tour. Natuurlijk is het een domper, maar het betekent nog niets. Vanuit het team denk ik dat er niets zal veranderen: Miguel had pech, maar dat kan mij ook gebeuren', zo klinkt het optimistisch vanuit Mas, die vorig jaar nog vijfde werd in de Franse ronde.

Mas kende zelf een goede start van de Tour

Over zijn eigen vorm is Mas tevreden. 'Persoonlijk heb ik me goed gevoeld. De eerste dag, die voor iedereen altijd moeilijk is, is voor mij goed verlopen. Zondag dient zich weer een belangrijke test voor het algemeen klassement aan, waarin we hetzelfde zullen proberen te doen als zaterdag. De laatste kilometer van de Mûr-de-Bretagne zal het zwaarst zijn', aldus de Spanjaard van Movistar Team.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws