Matthews mikt op Vlaanderen-podium, INEOS Grenadiers rekent op jonge motoren in De Ronde Wielrennen
Wielrennen

Matthews mikt op Vlaanderen-podium, INEOS Grenadiers rekent op jonge motoren in De Ronde

Matthews mikt op Vlaanderen-podium, INEOS Grenadiers rekent op jonge motoren in De Ronde

Jayco-AlUla heeft op de donderdag voor de Ronde van Vlaanderen de selectie voor de Hoogmis openbaar gemaakt. De Australisch-Saoedische ploeg rekent tussen Antwerpen en Oudenaarde op Michael Matthews, de nummer twee van de meest recente Milaan-Sanremo. INEOS Grenadiers doet het daarentegen met onder meer Joshua Tarling.

De Aussie reed de afgelopen week al drie Vlaamse klassiekers. In de E3 Saxo Classic stapte hij af, waarna hij in Gent-Wevelgem 62e werd. In Dwars door Vlaanderen stak Matthews zijn neus wel aan het venster, met enkele aanvallen bergop en uiteindelijk een zeventiende plek aan het einde. 'Ik heb me de afgelopen weken wel vermaakt. Het koersen is zwaar, maar we zijn er klaar voor.'

'De vorm is er, dus ik denk dat we vooral wat geluk nodig hebben om alles op zijn plaats te doen laten vallen', stelt Matthews. 'Na Milaan-Sanremo voel ik mij goed, dus het is ongelofelijk en speciaal als ik opnieuw op het podium van een Monument sta tijdens de Ronde van Vlaanderen. Makkelijk zal het niet worden, maar we gaan ervoor vechten.'

Ploegleider Matthew Hayman vult aan in het persbericht. 'Het einde van de klassiekers nadert, maar er volgt nog een grote koers. De jongens rijden goed en het zal een zware koers worden, maar met een gemotiveerde en sterke Matthews hebben we er zin in. Als we het plan goed uit kunnen voeren en het nodige geluk hebben, kunnen we de benen laten spreken.' Matthews reed de Ronde van Vlaanderen tot dusver vier keer. In 2019 eindigde hij als zesde in de door Alberto Bettiol gewonnen editie, vorig jaar haalde hij de finish niet. Zondag wordt hij ondersteund door onder meer Luke Durbridge, Luka Mezgec en Max Walscheid. Elmar Reinders is de Nederlander in de selectie.

INEOS met onder meer De Plus

INEOS Grenadiers doet het zondag zonder onder meer Luke Rowe, Jhonatan Narváez (blessures), Filippo Ganna en Tom Pidcock (andere doelen). Connor Swift, Ben Swift, Elia Viviani, Joshua Tarling, Laurens De Plus, Magnus Sheffield en Ben Turner nemen de honneurs waar, waarbij het met name uitkijken lijkt naar youngsters Tarling, Sheffield en Turner.

Selectie Jayco AlUla Ronde van Vlaanderen 2024

Luke Durbridge
Amund Grøndahl Jansen
Michael Matthews
Luka Mezgec
Kelland O’Brien
Elmar Reinders
Max Walscheid

Selectie INEOS Grenadiers Ronde van Vlaanderen 2024

Connor Swift
Ben Swift
Elia Viviani
Joshua Tarling
Laurens De Plus
Magnus Sheffield
Ben Turner

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws