Plots weet Arnaud De Lie wat hem dwarszat: Ziekte van Lyme vastgesteld en ook meteen een nieuwe trainer Wielrennen
Wielrennen

Plots weet Arnaud De Lie wat hem dwarszat: Ziekte van Lyme vastgesteld en ook meteen een nieuwe trainer

Plots weet Arnaud De Lie wat hem dwarszat: Ziekte van Lyme vastgesteld en ook meteen een nieuwe trainer

Arnaud De Lie bleek al die tijd de Ziekte van Lyme onder de leden te hebben, meldt zijn ploeg Lotto-Dstny in een persbericht. De jonge Belg kon in de voorjaarsklassiekers niet laten zien wat hij graag wilde en daar blijkt dus nu een goede reden voor.

'Na een verdere controle werd bij Arnaud De Lie de ziekte van Lyme vastgesteld, nadat er antistoffen voor Lyme in zijn bloed zijn gevonden. Een Lyme-diagnose is nooit honderd procent sluitend, maar het kan de reden zijn waarom De Lie de afgelopen races niet op hoog niveau kon presteren', aldus het team.

De Lie en Lotto-Dstny trokken afgelopen maandag de stekker uit het voorjaar, nadat hij in Gent-Wevelgem andermaal een mindere dag kende. Die kwam na ook al een tegenvallende E3 Saxo Classic. Een antiobioticakuur moet Lyme nu uit het lichaam verwijderen. De ziekte komt het lichaam binnen door de Borreliobacterie, overgedragen door een teek.

De Lie niet verder met trainer Lotto-Dstny

De diagnose is niet het enige waar De Lie mee verder kan. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat het talent ook verder gaat met een andere trainer. Jeroen Dingemans begeleidde De Lie tot voor kort en op voorspraak van hem ging de renner al vroeg op hoogtestage in januari. Of de wisseling van trainer te maken heeft met die nieuwe opbouw, is niet bekend. Gaëtan Bille wordt de nieuwe trainer van De Lie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws