Matthews na opnieuw ziek te zijn geworden naar Luik: 'Ik eet goed, slaap goed, maar mis energie' Wielrennen
Wielrennen

Matthews na opnieuw ziek te zijn geworden naar Luik: 'Ik eet goed, slaap goed, maar mis energie'

Matthews na opnieuw ziek te zijn geworden naar Luik: 'Ik eet goed, slaap goed, maar mis energie'

Voor Michael Matthews is het nog geen topvoorjaar. De Australiër werd na een ritzege ziek in de Ronde van Catalonië en ook zijn voorbereiding richting Luik-Bastenaken-Luik werd verstoord door ziekteverschijnselen.

Matthews werd ziek op de avond van Parijs-Roubaix, een wedstrijd die hij juist oversloeg met het oog op de Ardennen. 'Daardoor moest ik jammer genoeg de Waalse Pijl overslaan, een wedstrijd waar ik erg naar uitkeek. Na een paar dagen rust voel ik me wat beter, hopelijk kan ik die lijn zondag wat doortrekken.'

De Australische sprinter klaagt over verschillende verschijnselen. 'Maagproblemen en pijn op de borst, precies hetzelfde als wat mij overkwam in de Ronde van Catalonië. De benen zijn goed, maar ik kom gewoon energie tekort. Dat is het probleem met die virussen', aldus Matthews na de ploegenpresentatie op zaterdag.

Matthews: 'Ik mis de energie'

'Ik eet goed, slaap goed, maar mis gewoon de energie', vervolgt Matthews. 'Vandaag (zaterdag, red.) voelde ik me weer normaal op de fiets, hopelijk is dat zondag ook zo. We hebben wat jongens, zoals Nick Schultz na zijn veertiende plek in de Waalse Pijl, die in de finale kunnen geraken. Voor mijzelf gaat het ervan afhangen of ik de benen heb in de diepe finale.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws