Team DSM mikt op Bardet in Luik: 'Met hem hebben we de top of the game' Wielrennen
Wielrennen

Team DSM mikt op Bardet in Luik: 'Met hem hebben we de top of the game'

Team DSM mikt op Bardet in Luik: 'Met hem hebben we de top of the game'

Søren Kragh Andersen zou dit jaar de Vlaamse klassiekers skippen om vervolgens voor de Ardennenwedstrijden te gaan, maar in Luik-Bastenaken-Luik wordt de Deen van Team DSM niet ingezet als kopman. Die rol is voor Romain Bardet.

Kragh Andersen probeerde het woensdag in de Waalse Pijl nog met een late uitval. 'Ik voelde me prima en het was goed voor mijn zelfvertrouwen richting zondag. Ik heb niet veel ervaring in Luik-Bastenaken-Luik, dus het is een nieuwe ervaring voor me.' De Deen reed het laatste monument één keer eerder, in 2017. Destijds finishte hij niet.

Kragh Andersen: 'Met Bardet voor het hoogste schavot'

Zondag verwacht Kragh Andersen een sleutelrol te moeten vertolken voor zijn team. 'We hebben de tactiek nog niet doorgenomen, maar ik denk dat we voor de zege gaan met Bardet. Met hem hebben we iemand die op het moment echt de top of the game is', zegt zijn ploeggenoot over de winnaar van de Tour of the Alps.

'Ik hoop dat ik Romain zo lang mogelijk bij kan staan, we gaan als ploeg voor het hoogste schavot', sluit Kragh Andersen af na de ploegenpresentatie op zaterdag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws