Titelverdediger Pogacar slaat Luik-Bastenaken-Luik over na overlijden schoonmoeder Wielrennen
Wielrennen

Titelverdediger Pogacar slaat Luik-Bastenaken-Luik over na overlijden schoonmoeder

Titelverdediger Pogacar slaat Luik-Bastenaken-Luik over na overlijden schoonmoeder

Tadej Pogacar zal zondag niet te zien zijn in Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveen reisde donderdag halsoverkop af naar Slovenië, waar zijn schoonmoeder overleed. Om die reden blijft Pogacar begrijpelijkerwijs bij zijn familie en schoonfamilie.

Pogacar laat op Instagram weten dat hij niet zal starten in La Doyenne. 'Jammer genoeg zal ik mijn titel niet verdedigen. Het zijn een paar zware dagen geweest en ik zou iedereen graag bedanken voor het begrip', aldus de Sloveen. 'Ik wil vooral de ploeg bedanken voor hun support in deze lastige situatie. Ik zie jullie allemaal snel weer.'

Pogacars vriendin, profwielrenster Urska Zigart, liet eerder deze week via een persoonlijk bericht weten dat haar moeder overleden was 'Het leven is soms niet eerlijk. Het is met veel verdriet en een zwaar hart dat ik dit deel. Mijn moeder was mijn beste vriend en de belangrijkste persoon in mijn leven', zo schreef Zigart.

De hele familie is in Slovenië om afscheid te nemen van moeder Zigart. 'Het is een heel zware tijd voor mij en mijn familie.' Brandon McNulty zal Pogacar vervangen in de selectie van UAE-Team Emirates.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws