Matthews pakt tijd terug: 'Het was niet zo heet, dus de uit Europa gekomen renners hadden nog goede benen' Wielrennen
Wielrennen

Matthews pakt tijd terug: 'Het was niet zo heet, dus de uit Europa gekomen renners hadden nog goede benen'

Matthews pakt tijd terug: 'Het was niet zo heet, dus de uit Europa gekomen renners hadden nog goede benen'

Michael Matthews (Jayco-AlUla) kwam in het gedrang van de eerste rit in lijn van de Tour Down Under nét tekort voor de dagoverwinning tegenover Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) en Caleb Ewan (Australische selectie), maar sprak na afloop van een succesvolle dag. 'En daarvoor moet ik het team bedanken', klonk het na afloop bij de man uit Canberra.

Ondanks vijfmaal een beklimming van Menglers Hill kende het peloton een 'easy' dag, zag Matthews. 'Ik had een wat zwaardere etappe niet erg gevonden, maar het peloton wilde cruisen. Het weer maakte het ook niet al te zwaar, het was niet zo heet als dat het normaal is. De jongens die uit Europa zijn overgekomen hadden dus ook nog goede benen', lachte de Australiër, zelf wel gewend aan hogere temperaturen in zijn thuisland.

Matthews 'tevreden man' met support van geliefden

Uiteindelijk werd het dus plek drie voor Matthews, die onderweg ook de nodige bonificatiesecondes mee graaide. 'Daarom mag ik denk ik wel spreken van een succesvolle dag. De jongens van de ploeg hebben dan ook geweldig werk geleverd, want het doel was om zoveel mogelijk boni's te pakken. Ik heb er nu acht, dus daar mag ik tevreden mee zijn. Alle jongens deden perfect werk gedurende de rit, waarna Campbell Stewart in de slotfase een perfecte lead-out deed voor me.'

'Ik hoor misschien teleurgesteld te zijn omdat ik er zo dicht bij was, maar ik wist dat het tegenover sommige snelle jongens moeilijk zou worden', bekende de puncher na afloop. 'Ik spreek dus van een goede dag, ook omdat mijn ouders hier met vrienden waren om me aan te moedigen en mijn vriendin om diezelfde reden overgevlogen is vanuit Europa. Ik ben een tevreden man.'

Matthews, die tweede staat, heeft in het klassement nu een achterstand van zes seconden op leider Alberto Bettiol. Nummer drie Magnus Sheffield, één van de concurrenten van Matthews, kwam hard ten val in de rit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws