Matthews ziet sterke sprint niet beloond: 'Ik houd van zo'n technische finale' Wielrennen
Wielrennen

Matthews ziet sterke sprint niet beloond: 'Ik houd van zo'n technische finale'

Matthews ziet sterke sprint niet beloond: 'Ik houd van zo'n technische finale'

Michael Matthews kwam dichtbij een tweede ritzege in de Giro d'Italia. De renner van Jayco-AlUla lanceerde zijn sprint vroeg, maar werd uiteindelijk overvleugeld door Alberto Dainese en Jonathan Milan.

'Het was een spannende finale', zegt Matthews tegen Eurosport. 'Ik houd van zo'n technische finale, waar het peloton op een lint gaat. Je hoeft minder te vechten om je positie.'

'Ik ben heel blij met hoe de ploeg vandaag reed. Eddie Dunbar kwam de etappe veilig door en we hebben een podiumplek met mij', vervolgt Matthews, die na een sterke sprint toch werd afgetroefd. 'Tegen de pure sprinters is het altijd lastig voor mij', doelt Matthews op Milan en Dainese. 'We hebben ons echter goed gepositioneerd en een poging gewaagd.'

'Ik denk niet dat mijn sprintbenen zo geweldig waren, het lag echt aan de positionering door de ploegmaten. Ik zat echt perfect, waarna het aan mij was. Het was helaas niet genoeg', besluit Matthews.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws