Geen tridente meer voor Soler: 'Geen discussie, ik heb heel veel zin om Pogacar te helpen' Wielrennen
Wielrennen

Geen tridente meer voor Soler: 'Geen discussie, ik heb heel veel zin om Pogacar te helpen'

Geen tridente meer voor Soler: 'Geen discussie, ik heb heel veel zin om Pogacar te helpen'

Jarenlang was het een strijd: wie is de kopman bij Movistar? Richard Carapaz? Alejandro Valverde? Nairo Quintana? Mikel Landa? Of heel misschien toch de jonge Marc Soler? Laatstgenoemde kwam er vaak bekaaid vanaf en dus koos hij na zeven jaar voor een transfer naar UAE Team Emirates. Bij die ploeg vindt hij de zo gewenste duidelijkheid.

Soler kende bij Movistar mooie momenten, maar vaker dan hem lief was moest hij in de remmen knijpen om een ander te helpen. Bij UAE Team Emirates komt hij ook in de rol van helper terecht, maar daar heeft hij met een kopman als Tadej Pogacar veel minder moeite mee. 'Alles is duidelijk, er is geen noodzaak meer voor discussie', zo zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

De inmiddels 28-jarige Soler vertrok naar eigen zeggen goed bij Movistar, maar hij wil er weinig meer over kwijt. Had hij bij de Spaanse ploeg vaak het gevoel dat hij niet minder was dan anderen, bij UAE is Pogacar de grote leider. 'Na zeven jaar op dezelfde plek, gaat het aan je vreten. Je bouwt vriendschappen op, maar je hebt ook verandering nodig om gemotiveerd te blijven. Deze move is precies wat ik nodig heb om het vuurtje aan te wakkeren. Ik krijg hier een nieuwe uitdaging en nieuwe doelen.'

Soler wordt luxeknecht en krijgt ook eigen kansen

Het belangrijkste doel is om Pogacar in de zomer aan z'n derde eindzege in de Tour de France te helpen. 'Ik zal hem zoveel mogelijk gaan helpen. En is zeg je eerlijk: daar heb ik heel veel zin in. Ik denk dat ik een goede ploeggenoot voor hem kan zijn. Ik zag hem voor het eerst in de Vuelta van 2019, waar hij als derde eindigde en sindsdien is hij alleen maar beter geworden. Hij lijkt geen limieten te hebben. Met Tadej is er geen discussie over wie de kopman is en zo zijn er ook geen twijfels. Voor de grote rondes is de rolverdeling duidelijk, in de rittenkoersen van een week is er meer vrijheid en kan ik zelf proberen te winnen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws