McNulty wil 'geweldig seizoen' vervolg geven in Dauphiné, UAE speelt ook Ayuso en Molano uit Wielrennen
Wielrennen

McNulty wil 'geweldig seizoen' vervolg geven in Dauphiné, UAE speelt ook Ayuso en Molano uit

McNulty wil 'geweldig seizoen' vervolg geven in Dauphiné, UAE speelt ook Ayuso en Molano uit

UAE Team Emirates staat zonder Tadej Pogacar aan de start in het Critérium du Dauphiné, maar de ploeg stuurt wel een heleboel andere interessante namen naar Frankrijk. Brandon McNulty lijkt de kopman in de achtdaagse rittenkoers, maar ook Juan Ayuso en George Bennett staan op de lijst.

McNulty start in de Dauphiné weer op, nadat hij eind april vroegtijdig in de remmen kneep in de Ronde van Romandië. Die koers kwam, nadat hij in Luik-Bastenaken-Luik hard was gevallen. 'Die crash heeft me wat teruggeworpen in Romandië, waar ik er ook nog bronchitis overheen kreeg', zo legt hij uit in een persbericht van zijn ploeg.

Na een goed trainingsblok in mei is McNulty naar eigen zeggen klaar voor de zomer. 'De Dauphiné is al het hele jaar een doel voor mij. Ik heb goed kunnen trainen voor deze race, waar het niveau hoog zal liggen. We komen met een sterke ploeg en willen iedere etappe actief zijn. Ik ben weer fit en heb tot dusverre een geweldig seizoen achter de rug. Ik kijk er naar uit om de tweede helft van het jaar af te trappen.'

McNulty won dit jaar al drie koersen, drie keer met een imposante en lange solo. Het begon op 26 januari met winst in de Trofeo Calvia, in februari werd hij tweede in de Ronde van de Algarve en in Frankrijk won hij de Faun-Ardèche Classic. Daar voegde hij in maart een ritzege in Parijs-Nice aan toe, alvorens hij er in Luik-Bastenaken-Luik bij lag in een massale valpartij.

Bennett lag er in Luik ook bij, en ook hij start weer op in de Dauphiné. De Nieuw-Zeelander reed tot dusverre nog wat anoniem rond en zal gebrand zijn om zijn beste vorm te laten zien voor zijn nieuwe ploeg. Ayuso komt wel met een portie zelfvertrouwen naar Frankrijk. De 19-jarige Spanjaard werd dit jaar al vierde in de Drôme Classic, tweede in de Trofeo Laigueglia, vijfde in de Ronde van Catalonië en vierde in Romandië. UAE Team Emirates speelt in de Dauphiné Sebastián Molano uit als sprinter.

Selectie UAE Team Emirates Critérium du Dauphiné 2022

Camilo Ardila
Juan Ayuso
George Bennett
Brandon McNulty
Sebastian Molano
Ivo Oliveira
Oliviero Troia


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws