Thibau Nys gaat werk maken van carrière op de weg met overstap naar Trek-Segafredo Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys gaat werk maken van carrière op de weg met overstap naar Trek-Segafredo

Thibau Nys gaat werk maken van carrière op de weg met overstap naar Trek-Segafredo

Thibau Nys gaat de volgende stap zetten in de jacht op een succesvolle carrière als wielrenner op de weg. De 19-jarige Belg maakte de afgelopen jaren vooral furore in het veldrijden, maar bij Trek-Segafredo krijgt hij vanaf 1 augustus de kans om zich ook op de weg meer te tonen.

Nys begon in 2021 steeds serieuzer aan de weg te timmeren op de weg. Hij reed voor Baloise - Trek Lions (de veldritploeg van Trek) de Baloise Belgium Tour en reed in augustus enkele knappe resultaten. Hij werd tweede bij het BK voor beloften op de weg, twee weken later werd hij in Italië Europees kampioen voor onder 23 en bij het WK in Vlaanderen eindigde hij bij de beloften als zesde.

Dit seizoen deed hij in de Antwerp Port Epic nogmaals mee bij de profs en werd hij knap derde. Een week geleden won hij met de Luxemburgse wedstrijd Flèche du Sud zijn eerste rittenkoers. Trek-Segafredo heeft duidelijk genoeg gezien: Nys wordt per 1 augustus als stagiair aan de WorldTourploeg toegevoegd, alvorens hij per 1 januari 2023 officieel deel uitmaakt van de ploeg van Bauke Mollema en Antwan Tolhoek.

Thibau Nys gaat Brand en Van Anrooij achterna

Nys verlengde recent al zijn contract bij de Amerikaanse ploeg, tot het einde van 2024. De bedoeling is om komende winter de laatste volledige veldritkalender af te werken, alvorens de blik meer en meer zal worden gericht op de weg. Daar lijkt Nys met zijn rappe sprint, zijn klimkwaliteiten en explosiviteit een renner te zijn die mooie resultaten kan gaan boeken. 'Ik voel me vereerd dat ik deel uit ga maken van Trek-Segafredo. Dit is de juiste stap, op het juiste moment', zo zegt hij in een persbericht.

De piepjonge Nys stelt dat het koersen in de WorldTour altijd al 'een droom' voor hem is geweest. 'Dat ik dat ga bereiken op een Trek-fiets, maakt het nog meer bijzonder. Dit is de manier waarop ik het veldrijden en de weg perfect kan combineren op het hoogste niveau.' Dat beaamt ook teammanager Luca Guercilena. 'Thibau maakte al deel uit van de Trek-familie. Zijn veldritresultaten spreken voor zich, maar door zijn Europese titel voor beloften op de weg werd hij voor ons nog interessanter. Thibau wil graag vooruit met zijn wegcarrière en met Lucinda Brand en Shirin van Anrooij weten we hoe het is om veldrijden en de weg te combineren.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws