Van Aert lacht om voortdurende vergelijking met Van der Poel: 'Dat verhaal is wel geschreven' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert lacht om voortdurende vergelijking met Van der Poel: 'Dat verhaal is wel geschreven'

Van Aert lacht om voortdurende vergelijking met Van der Poel: 'Dat verhaal is wel geschreven'

Wout van Aert kan anno 2022 weinig meer met de voortdurende vergelijkingen met Mathieu van der Poel. De Belg van Jumbo-Visma stelt in de nieuwe Wielerrevue dat de twee rivalen van voorheen inmiddels hun eigen pad wel hebben gekozen.

'Voor ons beiden geldt dat als de ander er niet was geweest we een veel grotere erelijst konden voorleggen. Zeker in de cross. Op de weg speelt dat veel minder omdat we allebei wel beseffen dat je ook heel veel andere jongens moet kloppen. Ik ga niet trainen met het idee dat ik beter moet zijn dan Mathieu', zo legt Van Aert uit.

Als Van Aert beter is dan Van der Poel, wil dat niet zeggen dat hij wint. En dat was vroeger wel het geval. 'In de cross vroeger was het zo dat als ik Mathieu klopte, ik de wedstrijd ook won. Ik snap wel dat mensen constant op die tweestrijd terugkomen, maar inmiddels is dat verhaal ook wel geschreven lijkt me. Iemand die de koers volgt zit niet meer te wachten op de vergelijking tussen mij en Mathieu.'

Van Aert gaat voor groen in de Tour, Van der Poel ook?

Van Aert ontkent echter niet dat hij de afgelopen jaren op Van der Poel heeft gelet op de weg, ook als dat achteraf misschien niet zo verstandig was. 'Ik heb me zeker al eens miskeken op Mathieu. In Roubaix had ik al wel snel in de gaten dat hij niet super was. Normaal gesproken zou hij altijd voluit meewerken, maar ik merkte nu dat hij het zwaar had tijdens het ronddraaien. Maar ook als hij niet super is, is het nog steeds een heel moeilijke renner om vanaf te komen.'

Van Aert en Van der Poel komen elkaar na de klassiekers voor het eerst weer tegen in de Tour de France. Van Aert gaat daar namens Jumbo-Visma vol voor de groene trui, terwijl Van der Poel in principe eenzelfde mindset zal volgen als in de Giro d'Italia. Daar maakte hij indruk met zijn aanvalslust en won hij op dag één een etappe. Hij droeg tevens drie dagen de roze trui. Het lijkt uitgesloten dat Van der Poel ook op groen wil mikken, daar Alpecin-Fenix met Jasper Philipsen een rappere man meeneemt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws