Media-aandacht werd Girmay wat te veel: 'Ik moest mijn telefoonnummer veranderen' Wielrennen
Wielrennen

Media-aandacht werd Girmay wat te veel: 'Ik moest mijn telefoonnummer veranderen'

Media-aandacht werd Girmay wat te veel: 'Ik moest mijn telefoonnummer veranderen'

Biniam Girmay ontpopte zich in het voorjaar van 2022 als een groot talent. Na het winnen van Gent-Wevelgem werd de Eritrese wielersensatie warm onthaald in zijn vaderland. Dientengevolge nam ook de media-aandacht rondom de renner toe, zo beaamt hij in een openhartig interview.

Girmay blikt nog eens terug op zijn thuiskomst na zijn prachtige overwinning van Gent-Wevelgem. 'Toen ik op het vliegveld arriveerde, stonden daar wel duizend mensen op me te wachten. Vervolgens heb ik een tour van bijna vier uur lang door de stad gemaakt. Het was echt een heel warm welkom voor mij', vertelt hij met een lach op zijn gezicht.

Een flinke portie aandacht voor de renner van Intermarché-Wanty-Gobert dus. Girmay staat ook even kort stil bij de keerzijde van de medaille: de media-aandacht. 'In mijn vaderland zijn er minder media, maar er waren veel mensen die mijn telefoonnummer kenden. Zij gaven dat ook aan andere mensen, waardoor mijn telefoon echt elke minuut afging. Ik heb echter ook tijd nodig om te kunnen relaxen met mijn familie; het was te veel.'

Girmay met ambitie naar de Giro d'Italia

Desalniettemin geniet 22-jarige renner met volle teugen van zijn nog jonge carrière als wielerprof. Bij Intermarché-Wanty-Gobert is hij zo in zijn nopjes dat hij zijn contract tot en met 2026 heeft verlengd. Volgende week maakt Girmay zijn opwachting in de Giro d'Italia. 'Fysiek en mentaal gezien ben ik er helemaal klaar voor. Ik ga er met ambitie heen, want enkele etappes in de eerste week liggen mij heel goed. Ik hoop er een rit te kunnen winnen, maar we zullen zien hoe het gaat. Ik ben in elk geval ready', aldus Girmay, die zondag als voorbereiding nog Eschborn-Frankfurt zal rijden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws