Meesteraanvaller Kämna spaarde energie in de waaiers, Sobrero zag de bui met de Duitser vooraan al hangen Wielrennen
Wielrennen

Meesteraanvaller Kämna spaarde energie in de waaiers, Sobrero zag de bui met de Duitser vooraan al hangen

Meesteraanvaller Kämna spaarde energie in de waaiers, Sobrero zag de bui met de Duitser vooraan al hangen

Lennard Kämna ontpopt zich de laatste jaren tot een meestervluchter en dus was het niet gek dat hij zondag in de negende etappe van de Vuelta a España weer eens won. De 26-jarige Duitser van BORA-hansgrohe speelde het perfect in een loodzware rit vol waaiers en klimgeweld. Daarmee heeft hij nu een rit gewonnen in alle grote rondes.

'Ik ben superblij. Ik heb de laatste maanden hard gewerkt en dat was niet altijd makkelijk na de Giro. Er waren wel wat terugslagen, dus ik ben blij dat ik weer op het podium sta met een overwinning', zo begint Kämna het flash interview, doelend op zijn Giro d'Italia, waarin hij eerder dit jaar als klassementsrenner negende werd.

Het was zijn eerste grote ronde als kopman voor het klassement, maar in de Vuelta is hij weer gewoon rittenkaper. Een rol die hem op het lijf geschreven is, zo blijkt ook uit zijn analyse. 'Met de waaiers in het begin heb ik geprobeerd om zo smooth mogelijk mee te schuiven en zo min mogelijk energie te verspillen. Bij de eerste klim kwam alles weer samen, waardoor ik mee kon met de vlucht, met nog veel energie in de tank.

Toen er een kopgroep van acht was gevormd, wist Kämna dat hij het goed moest spelen. 'Uiteindelijk was de slotklim nog tricky. Het ging op en af, waardoor het moeilijk was om een moment te vinden om de anderen te lossen. Gelukkig heb ik dat gevonden. Je moet de situatie een beetje aanvoelen en ik ging vol gas toen we na een hupje door de bocht gingen. Ik had een gat en ben daar een tijdje over de limiet gegaan. Vanaf daar was het vol gas naar de streep.'

Sobrero zag de bui met Kämna al hangen

Matteo Sobrero werd tweede. De Italiaan van Jayco-AlUla reed eigenlijk de perfecte etappe, maar Kämna was simpelweg net een beetje beter. 'Ik heb mijn best gedaan. Het was stressvol met de waaiers in het begin, maar ik kon mee in de vlucht, wat het eerste doel van de dag was. Ik keek wie er nog meer zaten en heb me gefocust op Lennard. Hij was de sterkste en hoewel ik me goed voelde, kon ik het gaatje net niet dichten. Gelukkig hebben we hebben nog twee weken en de vorm is goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws