Evenepoel op drempel van eindoverwinning Vuelta: 'Met de pedalen gereageerd op critici' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel op drempel van eindoverwinning Vuelta: 'Met de pedalen gereageerd op critici'

Evenepoel op drempel van eindoverwinning Vuelta: 'Met de pedalen gereageerd op critici'

Remco Evenepoel mag zich zo goed als zeker de winnaar van de Ronde van Spanje 2022 noemen. Naar alle waarschijnlijkheid zal hem zondag tijdens de slotrit in Madrid niets meer in de weg staan richting de eindzege. 'Ik kan niet bevatten wat er nu door me heen gaat', aldus de 22-jarige Vlaming in het flashinterview.

'Het is geweldig', begint Evenepoel zijn analyse direct na afloop van de voorlaatste rit. 'Ik heb zo veel kritiek en nare reacties gehad de laatste jaren. Nu heb ik geantwoord met mijn pedalen', gaat hij verder. 'Ik heb zo hard gewerkt om in hier in de best mogelijke vorm aan de start te staan. Het is super om dan de Vuelta te winnen.'

Volgens de Kannibaal van Schepdaal is dit zijn eerste grote ronde waar hij in optimale gezondheid aan de start staat. 'Ik ben enorm blij dat ik de eerste ben die voor Patrick Lefevere een grote ronde kan winnen. Maar ook voor mijn land België, mijn ploeggenoten, mijn ouders en mijn verloofde. Ik ben zoveel maanden van huis geweest. Het is ook dankzij hen dat ik hier weet te winnen.'

De mooiste dag uit het leven van Evenepoel

'Vanmorgen was ik enorm gestrest. Misschien zag dat er niet zo uit, maar het was wel echt zo', aldus Evenepoel. 'Ik heb niet zo goed geslapen. Je weet wat er op je af gaat komen. De rit was erg pittig. Maar ik ben nu zo blij dat ik de Vuelta heb gewonnen', herhaalt een stralende Evenepoel.

Met een ritzege op zaterdagmiddag zat Evenepoel niet in zijn hoofd. 'Ik wilde gewoon het algemeen klassement winnen. Ik hoefde alleen maar te volgen en te controleren. Het was belangrijk dat ik bleef geloven in mijn kracht. Op het einde was het erg zwaar, maar we hebben het geweldig gedaan', stelt hij.

Voor de aanstaand winnaar van de rode én witte trui is het een topjaar geweest. 'Dit is de mooiste dag uit mijn leven. Het hele jaar is sowieso geweldig verlopen. Ik heb een monument gewonnen, San Sebastian voor de tweede keer gewonnen en nu deze Vuelta, waarin ik ook nog twee ritten win. Dan ga ik ook nog eens trouwen in de winter. Een beter jaar kan ik me niet voorstellen', aldus de zielsgelukkige Belg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws