Meeus klopt onder meer Van Aert en boekt eerste zege sinds Champs-Élysées: 'Ben nooit gestrest geweest' Wielrennen
Wielrennen

Meeus klopt onder meer Van Aert en boekt eerste zege sinds Champs-Élysées: 'Ben nooit gestrest geweest'

Meeus klopt onder meer Van Aert en boekt eerste zege sinds Champs-Élysées: 'Ben nooit gestrest geweest'

In de derde etappe van de Ronde van Noorwegen zagen we Wout van Aert zich weer eens mengen in een spurt, maar was het wel Jordi Meeus die er met de zege vandoor ging. De Belg van BORA-hansgrohe was daar natuurlijk dolgelukkig mee en ventileerde dat in het flashinterview.

Het was alweer eventjes geleden dat Meeus had gezegevierd, daar zijn laatste triomf dateerde van 23 juli 2023. Toen was hij in de slotetappe van de Tour de France de rapste. Na bijna een jaar van droogte weet hij dus nu weer hoe het is om te winnen. 'Winnen is altijd leuk', aldus de man uit Lommel.

Meeus was niet gestrest in kader van lange periode zonder zege

'Het was een hectische finale, zoals we ook hadden verwacht', ging de 25-jarige Vlaming verder. 'Het duurde eerst sowieso heel lang vooraleer we de kopgroep hadden ingerekend. We reden voortdurend op dezelfde wegen, met maar een paar bochten. Daarom duurde het best lang. In de finale moest ik dan ook nog wat dingen rechtzetten, want het was weer vechten voor posities. Uiteindelijk bleef ik kalm en kon ik mijn sprint op het perfecte moment lanceren.'

'Ik ben heel blij met deze zege', concludeerde Meeus, die daar wel bij vermeldde dat hij nooit gestrest is geweest in het kader van zijn zegeloze periode. 'Ik heb nog niet veel koersen gereden, en de wedstrijden die ik heb gereden waren allemaal groot. Maar het is heel fijn om de eerste zege van het jaar binnen te hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws