Is er een nieuwe Van Aert op komst? Visma | Lease a Bike hengelt talentvolle Belg binnen voor opleidingsteam Wielrennen
Wielrennen

Is er een nieuwe Van Aert op komst? Visma | Lease a Bike hengelt talentvolle Belg binnen voor opleidingsteam

Is er een nieuwe Van Aert op komst? Visma | Lease a Bike hengelt talentvolle Belg binnen voor opleidingsteam

Visma | Lease a Bike heeft een nieuwe transfer bekend gemaakt: Cedric Keppens. Dat maakte de Nederlandse WorldTour-formatie maandagmiddag bekend. De 18-jarige Belg rijdt momenteel voor het continentale AVIA-Rudyco Cycling Team en zal pas in 2025 aansluiten bij Visma | Lease a Bike Development Team.

Keppens is momenteel tweedejaars junior, maar maakte vorig seizoen als eerstejaars al indruk met een tweede plaats in de E3 Saxo Classic voor junioren en de eindzege in de Aubel-Thimister-Stavelot, een juniorenkoers in de Ardennen, die hoog aangeschreven staat. Als tweedejaars junior trekt hij die lijn door met onder meer een derde plaats in Nokere Koerse voor junioren. Dit seizoen mocht hij al vijf keer het zegegebaar maken, waaronder in de Ster van Zuid Limburg. In Parijs-Roubaix voor junioren werd hij 34e.

Visma | Lease a Bike ziet Keppens 'als groot talent voor het klassieke werk'

Keppens stond dus al veel langer op de radar van de Nederlandse topploeg. 'Ik zie hem als groot talent voor het klassieke werk', vertelt opleidingshoofd Robbert de Groot op de ploegwebsite. 'Daarnaast zien we nog veel groeimarge in het algemeen en in het bijzonder als het gaat om tijdrijden. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met ons een heel hoog niveau kan behalen.'

Keppens is vanzelfsprekend blij met zijn tweejarige contract. 'Het is een eer om vanaf volgend seizoen voor deze ploeg te mogen rijden. Wat mij betreft het beste team ter wereld. Dat geldt niet alleen voor de prestaties op het hoogste niveau, maar ook als het gaat over talentenontwikkeling. Er zijn zoveel voorbeelden van renners die zich bij dit team nog verder ontwikkeld hebben. Dat is voor mij de belangrijkste reden om voor Team Visma | Lease a Bike te kiezen. Zowel ik als het team denkt dat er nog veel groeimarge is.'

Van de huidige opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike maken drie renners volgend jaar promotie naar de hoofdmacht. Nederlanders Tijmen Graat en Menno Huising worden prof, terwijl ook de Noor Jørgen Nordhagen volgend jaar in de WorldTour zal debuteren.

1 claps
1 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news