Meintjes ging voor winst op Alpe d'Huez: 'Maar tweede is niet het ergste wat kan gebeuren' Wielrennen
Wielrennen

Meintjes ging voor winst op Alpe d'Huez: 'Maar tweede is niet het ergste wat kan gebeuren'

Meintjes ging voor winst op Alpe d'Huez: 'Maar tweede is niet het ergste wat kan gebeuren'

Louis Meintjes finishte donderdag als tweede in de twaalfde etappe van de Tour de France. De Zuid-Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert moest op de slotklim zijn meerdere erkennen in Tom Pidcock, die wist te zegevieren op de Alpe d'Huez. Door zijn tweede plaats kwam Meintjes wel de top vijftien van het algemeen klassement binnen, waar hij momenteel als dertiende staat genoteerd.

De 30-jarige Meintjes zat mee in de kopgroep van de dag en was één van de sterkste renners die overbleef toen Pidcock aan het begin van de Alpe d'Huez op de pedalen ging staan. Lang bleef het gat tot de Brit beperkt tot een seconden of tien, maar uiteindelijk moest de lichte klimmer van Intermarché toch capituleren. Uiteindelijk kwam hij als tweede binnen, op 48 seconden van Pidcock.

Meintjes deed na afloop zijn verhaal tegenover Sporza en kon niet rouwig zijn om zijn tweede plek. 'Tweede op de Alpe d'Huez is niet het ergste wat je kan gebeuren in het leven, alhoewel een overwinning natuurlijk mooier was geweest. Het is één van onze doelen om een ritoverwinning te pakken in de Tour de France en vandaag lukte dat bijna. We blijven het proberen.'

Meintjes stijgt naar top vijftien van het algemeen klassement

Naast de ritzege, wilde Meintjes ook proberen om wat plaatsen goed te maken voor het algemeen klassement. Hij steeg uiteindelijk van de zestiende naar de dertiende plaats, al is de top tien nog ver weg. 'Pidcock was uiteindelijk de beste renner, dus felicitaties naar hem. Ik probeerde te klimmen in het klassement en voor de ritzege te gaan. Het was een mooie plaats om dat te doen op de Alpe d'Huez', zo beëindigt hij zijn verhaal.

Vrijdag wordt de Tour de France vervolgd met een rit van 192,6 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Etienne. Onderweg liggen een aantal obstakels in het middengebergte te wachten. Alhoewel er zaterdag nog een lastige rit op het programma staat, gaan we na de rustdag van maandag pas echt weer het hooggebergte in. Dan wachten in de Pyreneeën nog een aantal lastige aankomsten bergop.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws