Froome verrast met derde plaats op Alpe d'Huez en 'voelt zich beter en beter' Wielrennen
Wielrennen

Froome verrast met derde plaats op Alpe d'Huez en 'voelt zich beter en beter'

Froome verrast met derde plaats op Alpe d'Huez en 'voelt zich beter en beter'

Chris Froome liet in de twaalfde etappe van de Tour de France zien dat we nog steeds rekening moeten houden met de viervoudig Tourwinnaar. De 37-jarige Brit van Isreal-Premier Tech finishte als derde in de rit richting de Alpe d'Huez en gaf na afloop aan dat zij zich steeds beter begint te voelen.

Froome wist de Tour de France van 2013, 2014, 2015 en 2017 op zijn naam te schrijven, maar kon daar mede door blessures geen vijfde meer aan toevoegen. Dat scenario lijkt voor de komende jaren ook niet meer haalbaar, maar de Brit is nog altijd strijdlustig om het beste uit zichzelf te halen. Na een halfjaar zonder blessureleed, lijkt Froome ook eindelijk weer richting het niveau te zijn gekropen waar hij niet alleen geldt als pelotonvulling.

Froome moet meerdere erkennen in Pidcock en Meintjes

In de twaalfde etappe van de Tour de France zat Froome mee in een kopgroep van negen man. Zij mochten het op de afsluitende Alpe d'Huez gaan uitmaken voor de ritzege en het was zijn landgenoot Tom Pidcock die namens INEOS Grenadiers als eerst op de pedalen ging staan. Louis Meintjes kon namens Intermarché-Wanty-Gobert nog enigszins volgen, terwijl Froome een iets groter gaatje moest laten. Deze verhoudingen zetten zich in het vervolg van de klim door, waarna Pidcock de ritzege pakte, voor Meintjes en Froome.

Na afloop van de etappe zien we een hevig proestende Froome voor de camera van onder andere de NOS verschijnen en daarin doet hij zijn verhaal. 'Ik voel me beter en beter. Ik had een etappe als deze aangestipt en beproefde mijn geluk vanuit de kopgroep. Ik gaf alles wat ik had en kon niet harder op de slotklim. Ik heb geen spijt en de felicitaties gaan uit naar Pidcock. Ik wil mijn team en mijn ploeggenoten bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om vandaag weer op de fiets te zitten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws