Menten (Lotto-Dstny) derde in Nokere Koerse: 'Kom na een lastige koers beter tot mijn recht' Wielrennen
Wielrennen

Menten (Lotto-Dstny) derde in Nokere Koerse: 'Kom na een lastige koers beter tot mijn recht'

Menten (Lotto-Dstny) derde in Nokere Koerse: 'Kom na een lastige koers beter tot mijn recht'

Milan Menten pakte in Nokere Koerse een mooie derde plaats namens Lotto-Dstny. De Vlaamse sprinter won eerder dit seizoen Le Samyn.

‘Ik ben goed begonnen aan het seizoen en dat geeft altijd heel veel vertrouwen, zowel voor mijzelf als de ploeg’, vertelt Menten in het flashinterview. ‘Ik denk dat we vandaag weer de perfecte koers rijden. het doel was om de koers hard te maken, zodat de echt rappe jongens toch wat aan de limiet zouden zitten.

Lotto-Dstny speelde in de finale volop mee om de zege. Zo zat Florian Vermeersch mee in een kleine kopgroep, die pas in de slotkilometer werd ingerekend. ‘In de laatste kilometer probeerde ik nog af te stoppen voor Florian, waardoor de anderen met snelheid van achteruit over me heen kwamen, maar ik denk dat ik tevreden moet zijn met de derde plek; de andere twee (Tim Merlier, Edward Theuns, red.) waren gewoon rapper. Dus ik ben heel tevreden’, aldus Menten.

Menten: 'We mogen niet klagen'

De sprinter komt het best uit de verf na een wat lastigere koers. De weersomstandigheden speelden een dergelijk scenario echter niet in de kaart. ‘Er was niet echt genoeg wind om de koers zwaar te maken, dus we begonnen al na dertig kilometer koers te maken, om zo voor extra vermoeidheid in het peloton te zorgen. Ik moet Niko (Nikolas Maes, red.) bedanken voor weer een goed plan. Je ziet toch dat ik na een lastige koers beter naar voren kom in de sprint.

Lotto-Dstny kende in de finale wel pech met meerdere valpartijen van Victor Campenaerts. ‘Victor hadden we misschien nog kunnen gebruiken, maar ze pakten Florian pas in de sprint. Ik word derde, we mogen niet klagen; iedereen doet het goed, de sfeer is goed, laten wij zo verder gaan.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws