Menten wint Samyn na missen Openingsweekend: 'Stond hier met veel vraagtekens' Wielrennen
Wielrennen

Menten wint Samyn na missen Openingsweekend: 'Stond hier met veel vraagtekens'

Menten wint Samyn na missen Openingsweekend: 'Stond hier met veel vraagtekens'

Milan Menten won dinsdag knap Le Samyn. De sprinter van Lotto-Dstny wachtte tot de laatste kilometer om zich te laten zien en dat bleek voldoende. Met een sterke sprint was hij Hugo Hofstetter en Edward Theuns overtuigend de baas.

‘Het is geweldig, ik kan het niet geloven’, jubelt Menten in het flashinterview. De renner sprak van een verstoorde voorbereiding. ‘Ik keerde ziek terug uit de Ruta del Sol. Daardoor kon ik het Openingsweekend niet rijden. Ik stond hier dus met veel vraagtekens aan de start, zowel voor mijzelf als voor de ploeg.’

Het plan voor Menten was simpel én één die op het lijf van een sprinter geschreven is. ‘Ik heb mij de hele koers rustig gehouden. De ploeg zei dat ik moest wachten tot de sprint. Mijn ploegmaats maakten de koers hard en dat was het ideale scenario voor mij.’ We zagen onder andere Vitor Campenaerts in de aanval. De ploeggenoot van Menten maakte deel uit van een ontsnapping van vijf renners die lange tijd om de zege leek te ging strijden.

Menten: 'De ploeg is één grote vriendengroep'

Uiteindelijk kwam alles toch weer bij elkaar en werd er gesprint op de hellende aankomststrook, waarop Menten zegevierde. De renner schrijft de zege ook enigszins toe aan Arnaud De Lie, die in het prille seizoen furore maakt. ‘Het is gewoon ongelofelijk. De ploeg is één grote vriendengroep, vooral Arnaud. Hij trekt het niveau van de ploeg echt omhoog. Je ziet dat het een positief effect heeft op renners als ik, die zich dan ook gaan tonen om hun plek in de ploeg af te dwingen. Dat is wel mooi.’

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news