Merijn Zeeman: 'Rohan is met het oog op wat komt nog steeds een underdog' Wielrennen
Wielrennen

Merijn Zeeman: 'Rohan is met het oog op wat komt nog steeds een underdog'

Merijn Zeeman: 'Rohan is met het oog op wat komt nog steeds een underdog'

Jumbo-Visma kende een prima dag in de Ronde van Romandië. De ploeg controleerde middels Michel Hessmann een groot deel van de etappe, waarin Rohan Dennis knap als derde finishte in de sprint. ‘De ploeg heeft fenomenaal werk geleverd.’

Jumbo-Visma moest met Dennis als leider in het klassement het merendeel van de etappe controleren. Veel renners hadden ze daar echter niet voor nodig. ‘Michel Hessmann heeft weer een groot deel van de achtervolging voor zijn rekening genomen. Hij heeft er mede voor gezorgd dat de vlucht met enkele sterke renners weer teruggepakt is’, aldus een tevreden sportief directeur Merijn Zeeman op de ploegsite.

Ook in de lastige finale met verschillende hellingen kende Jumbo-Visma geen problemen. ‘Robert Gesink, Sepp Kuss en Steven (Kruijswijk, red.) hielden Dennis goed van voren in de slotfase. Dat Rohan vervolgens een goede sprint reed en enkele bonificatieseconden meepakte is bijzonder knap.’ Zeeman ziet Dennis echter nog steeds niet als een favoriet voor de eindzege. ‘Naar mijn mening is Rohan met het oog op wat gaat komen nog steeds een underdog in het klassement. Maar we staan er zeker goed voor.’

De Ronde van Romandië gaat zaterdag verder met de koninginnenrit. Vooral de slotfase is erg zwaar, daar de laatste dertig kilometer grotendeels alleen maar bergop gaan. Ook wordt er koud en regenachtig weer voorspeld.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws