Merlier blijft maar winnen voor Soudal-Quick Step: 'Het is net een droom' Wielrennen
Wielrennen

Merlier blijft maar winnen voor Soudal-Quick Step: 'Het is net een droom'

Merlier blijft maar winnen voor Soudal-Quick Step: 'Het is net een droom'

Tim Merlier en de eerste etappe van een rittenkoers in 2023: het is wel een dingetje. In de Ronde van Oman en de UAE Tour schoot de Belgische kampioen al raak in de openingsetappe, ook in Parijs-Nice opent Merlier met een sprintzege. De renner van Soudal-Quick Step reageert dan ook zeer tevreden in het flashinterview.

In de openingsetappe van de UAE Tour moest Merlier nog minutenlang bang afwachten op de definitieve uitslag, in de eerste etappe van Parijs-Nice was het verschil met de nummer twee Sam Bennett overduidelijk. 'Dat het leuk is eens niet te hoeven wachten op de fotofinish om te weten of je gewonnen hebt? Inderdaad', zo lacht Merlier. 'De ploeg deed een heel goede lead-out. Ze waren sterk en geloofden vandaag echt in mij.'

Vooraf werd wel verwacht dat we een massasprint zouden krijgen, maar zo vanzelfsprekend was dat toch niet. Met de Côte de Milon-la-Chapelle (vijfhonderd meter aan twaalf procent gemiddeld) op een kleine twintig kilometer van de aankomst en de Côte des dix-sept tournants op een vijftal kilometer van de meet, was het niet zomaar een 'sprintersritje'.

Merlier enorm gelukkig met vierde seizoenszege: 'Kan het bijna niet geloven'

'Het was een zware dag. Het ging er nerveus aan toe in het peloton. Door de steile klim op negentien kilometer (de Côte de Milon-la-Chapelle, red.) van het einde werd het ook tactisch. Na die klim werd ik terug naar voor gebracht, ook het laatste klimmetje overleefde ik goed. Kasper Asgreen piloteerde me naar voren. Vanaf dan werkte het team perfect samen. Ik kan niet vertellen hoe fantastisch het is deel uit te maken van deze sprinttrein'. En zo heeft Merlier begin maart al vier zeges gepakt voor zijn nieuwe werkgever. 'Het is net een droom. Ik kan het bijna niet geloven', aldus de sprinter.

Merlier krijgt maandag alvast een uitgelezen kans op een vijfde zege voor Soudal-Quick Step, want ook de tweede etappe in deze Parijs-Nice zou iets voor de snelle mannen moeten zijn. De Belgische kampioenentrui zullen we maandag niet te zien krijgen, want de West-Vlaming start er in de gele leiderstrui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws