Kooij strandt op vierde plaats: 'Zat in uitgangspositie om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Kooij strandt op vierde plaats: 'Zat in uitgangspositie om te winnen'

Kooij strandt op vierde plaats: 'Zat in uitgangspositie om te winnen'

Olav Kooij blijft op zoek naar zijn eerste overwinning van 2023. De 21-jarige Nederlander was er dit seizoen al een paar keer dichtbij, maar kwam telkens net tekort. Ook in de openingsetappe van Parijs-Nice, gewonnen door Tim Merlier, strandde Kooij op een dichte ereplaats. Op de site van Jumbo-Visma reageert de sprinter op zijn vierde plaats.

'Na de laatste beklimming smolt alles samen. Edoardo Affini en ik zaten daar goed gepositioneerd achter de mannen van Soudal Quick-Step. Uiteindelijk kwam ik zelf achter Sam Bennett terecht en dat was eigenlijk perfect', aldus Kooij, die niet wachtte tot de Ier aanging maar zelf zijn sprint eerst inzette. De Nederlander werd uiteindelijk nog voorbijgesneld door Merlier, Bennett en Mads Pedersen en moest zo tevreden zijn met een vierde plaats. 'Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar ik zat in een uitgangspositie om te winnen. Toch was de vierde plaats het maximaal haalbare vandaag (zondag, red).' Het is voor Kooij al zijn zesde top tien-plaats van het seizoen.

Ploegleider Reef: 'Helaas waren er bij de tussensprint drie sneller dan Jonas'

Ook ploegleider Marc Reef gaf zijn mening over de eerste etappe. 'Het was zaak om in goede positie aan de slotklim te beginnen, waar ook de bonificatiseconden te verdienen waren. Daar is Jonas (Vingegaard, red.) voor gegaan, maar helaas waren er drie sneller', zo doelt Reef op onder andere Pogacar, die zes bonificatieseconden pakte. Vingegaard bleef achter met lege handen.

'De focus lag qua positie uiteraard ook op Olav en ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan. Edoardo en Jan hebben Olav op formidabele wijze geholpen. Olav rijdt een hele goede finale en zat overal in de juiste positie. Helaas wordt hij op waarde geklopt, maar we zijn de koers sterk gestart', zo eindigt de Nederlander met een positieve noot. Maandag krijgt Kooij normaal gezien een nieuwe kans op dagsucces, want ook de tweede etappe van deze Parijs-Nice is behoorlijk vlak.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws