Merlier dankt snelle sprint aan nieuw gemonteerd en groot verzet: 'Het was lastig om op volle snelheid te komen' Wielrennen
Wielrennen

Merlier dankt snelle sprint aan nieuw gemonteerd en groot verzet: 'Het was lastig om op volle snelheid te komen'

Merlier dankt snelle sprint aan nieuw gemonteerd en groot verzet: 'Het was lastig om op volle snelheid te komen'

Tim Merlier heeft zijn tweede zege in de Ronde van Polen weten te winnen. De sprinter van Soudal-Quick Step was de snelste in de massasprint van de laatste etappe, nadat de Belg ook al de rapste bleek in de openingsetappe in Poznan.

De Vlaming van de Belgische ploeg dankt zijn achtste sprintzege dit seizoen vooral aan zijn team. 'Het was in de finale opnieuw heel nerveus', aldus Merlier in het flashinterview. 'Maar dit was echt een sterk optreden van het team. Ik kwam nooit in de problemen en zat altijd voorin.'

Toch verliep de aanloop naar de eindsprint niet zonder problemen voor Merlier en zijn ploeg. 'Bert verloor nog wat snelheid in zijn lead-out, maar zijn beurt was weer sterk. Ook al was het van ver', analyseerde de ritwinnaar het werk van zijn ploeggenoot Van Lerberghe.

Ook de snelheid van rappe man zelf ontstond niet vanzelf, zo omschreef Merlier zelf voordat hij het podium op mocht. Daarin sprak hij vooral over zijn grotere voorblad, met meer tandjes, waardoor een hogere snelheid bereikt kan worden. 'Ik had vandaag een 56 gemonteerd. Het was lastig om deze op snelheid te brengen, maar toen ik eenmaal op snelheid was, was het oke', klonk het nuchter zonder enige blijdschap.

'Het is altijd mooi om een etappe te winnen. Dat blijft mooi. Ik ben nu vooral trots op het teamwork. Ik ben blij om hun werk af te ronden', waren de laatste woorden van de Vlaamse topspurter, die in de sprint zelf wel van zijn lijn afweek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws