Merlier stapt uit Giro d'Italia door maagproblemen en vermoeidheid Wielrennen
Wielrennen

Merlier stapt uit Giro d'Italia door maagproblemen en vermoeidheid

Merlier stapt uit Giro d'Italia door maagproblemen en vermoeidheid

Tim Merlier stapt niet meer op de fiets in de elfde etappe van de Giro d'Italia. De Belgische sprinter van Alpecin-Fenix kampt met maagproblemen en vermoeidheid. Hij had het al enkele dagen lastig in het peloton.

Merlier had al meerdere moeilijke dagen achter de rug, maar wilde het nog wel proberen in de rit van maandag. Daar kwam hij er echter niet aan te pas, nadat hij gelost werd op het laatste klimmetje. In samenspraak met het team is er besloten om hem terug te trekken uit de Giro, hoe jammer hij dat ook vindt. 'Maar ik geloof dat het de beste beslissing is voor nu', zo klinkt het in een statement.

Het was de eerste keer in zijn carrière dat Merlier een grote ronde reed. Hij behaalde een ritzege, maar voelt zich niet in staat om vaker mee te sprinten in het restant van de grote ronde. 'Ik ben er trots op dat ik hier mijn debuut heb gemaakt, maar met mijn fysieke gesteldheid voel ik me niet in staat om te sprinten. Ik wil de rest van mijn seizoen er ook niet mee belasten', vertelt hij.

Door zijn prestaties in de sprint mocht Merlier tevens enkele dagen de paarse leiderstrui dragen. Dat was een ontzettend mooie ervaring voor hem. 'Vanaf nu zal ik de jongens vanuit huis steunen voor de komende elf dagen', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws