Merlier triomfeert in strandkoers De Panne: 'Beetje frustrerend dat veldritervaring niet hielp in het begin' Wielrennen
Wielrennen

Merlier triomfeert in strandkoers De Panne: 'Beetje frustrerend dat veldritervaring niet hielp in het begin'

Merlier triomfeert in strandkoers De Panne: 'Beetje frustrerend dat veldritervaring niet hielp in het begin'

Tim Merlier heeft zich zondagmiddag met succes aan een strandavontuur gewaagd. De 31-jarige renner van Soudal Quick-Step deed, net als een aantal van zijn ploeggenoten, in De Panne mee aan de zogeheten De Panne Beach Endurance. Daan van Sintmaartensdijk werd tweede, Tim Declerq derde.

Merlier en Declerq waren niet de enige gezellen van 'The Wolfpack' die in West-Vlaanderen aan het vertrek stonden van één van de vele aldaar georganiseerde strandraces. Ook Yves Lampaert gaf bijvoorbeeld acte de présence in zijn thuisregio. Ondanks de loeizware omstandigheden viel de beslissing - atypisch voor een strandwedstrijd - pas in de laatste vijftig kilometer van de ellenlange beulstocht. Uiteindelijk soleerde Merlier naar de overwinning, op luttele seconden gevolgd door Van Sintmaartensdijk.

Merlier zag veldritervaring niet helpen in het begin van strandkoers

'Ik voelde me goed vandaag, maar het was een beetje frustrerend in het begin omdat mijn veldritervaring niet hielp om over een behoorlijk veeleisende duin heen te komen', zo vertelde Merlier na afloop aan de Belgische dagkrant Het Nieuwsblad. 'Maar toen onze groep wegreed, waren we daar met drie jongens goed vertegenwoordigd. Voor ons was het een perfecte situatie, waarin ik wat energie kon besparen. Ik wist ook dat de voorlaatste duin belangrijk zou zijn en daar opende ik een gat van ongeveer vijftig meter. Ik bleef pushen en kon mijn voorsprong behouden tot aan de finish. Deze race winnen en samen met een teamgenoot op het podium staan, is een geweldig gevoel en maakt me erg blij', jubelt Merlier.

Eerder deze week haalde Merlier nog op een andersoortige manier het nieuws. De spurtbom eiste namelijk een plaatsje in de Tour de France-selectie van Patrick Lefevere, die waarschijnlijk alle ballen op Remco Evenepoel wil zetten in 'La Grande Boucle'. 'Ik heb gelezen en gehoord dat er geen sprinter mee zou mogen en dat deed pijn. Ik ben het niet echt eens met deze beslissing', aldus Merlier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws