Merlier wint eerste sprint in grote ronde: 'Ik ben hier heel erg blij mee' Wielrennen
Wielrennen

Merlier wint eerste sprint in grote ronde: 'Ik ben hier heel erg blij mee'

Merlier wint eerste sprint in grote ronde: 'Ik ben hier heel erg blij mee'

De Belg Tim Merlier won zondag de tweede etappe van de Giro d’Italia in de massaprint. De overwinning was extra bijzonder omdat het tien jaar geleden was dat zijn landgenoot Wouter Weylandt overleed in de Giro. ‘Ik ben hier heel erg blij mee en ook trots’, zegt de renner van Alpecin-Fenix over zijn ritzege.

De aanloop naar de sprint was met meerdere rotondes behoorlijk technisch. ‘Er was een rotonde, een heel belangrijke op het einde. Toen ik die zag, wist ik al dat ik in een goede positie zat. Toen we er voorbij waren dacht ik alleen maar: sneller, sneller. De ploeg bracht mij vervolgens perfect. Ik ging van ver, ongeveer 250 meter. Uiteindelijk was het echter voldoende’, blikt Merlier in het flashinterview terug.

Merlier zag zijn harde werk van de afgelopen maand beloond worden. ‘Ik was samen met mijn vriendin op hoogtestage en daar bereidde ik mij voor op de Giro. Dat heeft zich vandaag volledig uitbetaald.’ Aan het einde wordt Merlier ook gevraagd wat in het Vlaams te zeggen. ‘Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund heeft en dit is een overwinning voor jullie.’ Het winnen van de tweede etappe betekende de eerste ritzege voor Merlier in een grote ronde.

Merlier eert Weylandt

Bij het overschrijden van de finish maakte Merlier met zijn handen de letter W. Daarmee maakte hij een verwijzing naar zijn landgenoot Wouter Weylandt, die precies tien geleden overleed tijdens de Giro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws