Merlier zet vroeg aan in AlUla Tour en houdt Coquard nipt af voor tweede ritzege, Van Uden opnieuw derde Wielrennen
Wielrennen

Merlier zet vroeg aan in AlUla Tour en houdt Coquard nipt af voor tweede ritzege, Van Uden opnieuw derde

Merlier zet vroeg aan in AlUla Tour en houdt Coquard nipt af voor tweede ritzege, Van Uden opnieuw derde

Tim Merlier heeft vrijdagmiddag de vierde rit in de AlUla Tour gewonnen. De Belg was na een massaspurt sneller dan Bryan Coquard en Casper van Uden. Merlier neemt door zijn tweede ritzege ook de leiding in het algemene klassement over.

Daar waar waaiers donderdag de koers volledig in een plooi legde, was het vrijdag windstil in de Saoedische woestijn. Vanop een gravelstrook in Hegra vertrokken drie renners voor de vlucht van de dag: de Spanjaard Iker Bonillo (Euskaltel-Eskadi), de Cyprioot Andreas Miltiadis (Terengganu Cycling Team) en de Mongool Tegsh-bayar Batsaikhan (Roojai Insurance). Ideaal om te controleren voor de sprintersploegen Soudal Quick-Step en Team dsm-firmenich PostNL, die het trio nooit ver lieten wegrijden.

Valpartij trekt streep door kansen van De Kleijn

Op een dikke twintig kilometer van de streep stribbelde de Cyprioot nog wat tegen, maar niets of niemand kon een sprint in de weg staan. Tudor Pro Cycling stormde naar voren in functie van De Kleijn. De Zwitsers mochten echter op zes kilometer van de meet een streep trekken door hun aspiraties, toen een van hen uit zijn klikpedaal schoot en een fikse valpartij veroorzaakte. Bij de slachtoffers lagen Ivo Oliveira (UAE Team Emirates), Warre Vangheluwe (Soudal-Quick Step) en De Keijn zelf.

dsm-firmenich Post NL nam de regie over vooraan in het peloton en manifesteerde een mooi sprinttreintje, Merlier volgde iets verderop in het wiel van vaste sprintloods Bert van Lerberghe. De snelheid lag bijzonder hoog en Merlier begon vrij vroeg aan zijn sprint. De Belg nam met enkele lenderukken een grote voorsprong, maar viel naar het einde toe wat stil in Maraya, waardoor Bryan Coquard namens Cofidis nog sterk kwam opzetten. Op het eerste zicht was het niet echt duidelijk wie gewonnen had en ook de Fransman dacht dat hij hem te pakken had, maar in de herhaling was duidelijk dat Merlier net een banddikte sneller was. Van Uden werd achter het duo derde, Rick Pluimers namens Tudor vierde.

Uitslag rit 4 AlUla Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws