Update | Jayco AlUla haalt zieke Dylan Groenewegen (maag- en darmklachten) uit AlUla Tour Wielrennen
Wielrennen

Update | Jayco AlUla haalt zieke Dylan Groenewegen (maag- en darmklachten) uit AlUla Tour

Update | Jayco AlUla haalt zieke Dylan Groenewegen (maag- en darmklachten) uit AlUla Tour

Dylan Groenewegen eindigde namens Jayco AlUla als tweede in de openingsrit van de AlUla Tour, maar in rit twee zat er niet meer in dan een 116e plek. De reden? De Nederlander voelde zich niet goed. Bij zijn team hopen ze dat het betert richting de komende dagen, wanneer er nog twee keer gespurt wordt.

Voor de 'thuisploeg' is het nog geen succesvolle ronde in Saoedi-Arabië. Alessandro de Marchi kwam tijdens de eerste rit al hard ten val, waardoor de sprinttrein ook niet helemaal lekker liep in de door Casper van Uden gewonnen openingsrit. Groenewegen slaagde er nog bijna in om het in zijn uppie te realiseren, maar uiteindelijk kwam hij net tekort.

Gedurende de tweede rit sijpelde vanuit de karavaan al door dat hij zich niet goed zou voelen, wat na afloop bevestigd werd door ploegleider Tristan Hoffman via de kanalen van de ploeg. 'We hebben geen resultaat weten te behalen. Donderdag volgt een nieuwe sprintrit, dus we hopen dat Dylan wat kan herstellen. Hij voelde zich niet goed, maar hopelijk kunnen we hem wat recuperatie gunnen richting de volgende etappe.'

Yates en Reinders zagen dat Groenewegen ook niet topfit was

Simon Yates trachtte de meubelen met enkele aanvallen nog te redden, maar hij eindigde uiteindelijk als 22e. 'We hadden verschillende scenario's besproken en Dylan voelde zich niet al te goed, dus was het aan mij en Luka Mezgec. Uiteindelijk werd het echter een sprint, omdat het ook voor hem wat te lastig was.'

Ook Elmar Reinders kwam als lead-out aan het woord. 'Het was een dag met veel wind, dat bracht wel wat stress. We kenden de finish en wisten dat het sowieso lastig zou zijn voor Dylan, maar hij was ook niet helemaal topfit. Toen probeerden we het dus maar met Yates en Mezgec, maar uiteindelijk lukte het niet', concludeerde de Drentse knecht.

Update - 2 februari 2024 (09.00 uur): Groenewegen stapt ziek af in AlUla Tour

Slecht nieuws voor Groenewegen en Jayco AlUla. De Amsterdammer voelde zich vrijdagochtend ook niet optimaal en om die reden heeft zijn broodheer besloten hem uit koers te halen. Dat werd gemeld in een persbericht op X. Volgens de ploeg kampt Groenewegen met maag- en darmklachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws