Met de gedachten in Zwitserland stoomt Waerenskjold naar tijdritzege, Van der Poel nieuwe leider in België Wielrennen
Wielrennen

Met de gedachten in Zwitserland stoomt Waerenskjold naar tijdritzege, Van der Poel nieuwe leider in België

Met de gedachten in Zwitserland stoomt Waerenskjold naar tijdritzege, Van der Poel nieuwe leider in België

Het was na het trieste overlijden van Gino Mäder in de Ronde van Zwitserland een enigszins bizarre gewaarwording, maar toch rolden de deelnemers van de Baloise Belgium Tour vrijdag één voor één het startpodium af in Beveren. Søren Waerenskjold won de individuele tijdrit, met Mathieu van der Poel die de vierde tijd klokte en daarmee de nieuwe klassementsleider is.

Op een 15,2 kilometer lang en vlak parcours in Beveren waren het vooral de Australiërs die een goede tijd noteerde aan de finish. Zo waren het Logan Currie (Bolton Equities Black Spoke), Sam Welsford (Team DSM), Aaron Gate (Bolton Equities Black Spoke) en Alex Edmondson (Team DSM) die allen een toptijd neerzetten boven de 51 kilometer per uur gemiddeld.

Tussen deze vier Aussies waren het alleen Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) en Jannik Steimle (Soudal-Quick Step) die zich tussen deze hardrijders konden nestelen. Toch was het een niet-Aussie die een nieuwe toptijd wist neer te zetten. Waerenskjold (Uno-X Pro Cycling Team) was maar liefst twaalf (!) seconden sneller dan Edmondson.

Van der Poel houdt seconde over op Waerenskjold

Toen klassementsleider Fabio Jakobsen om 16.45 uur als laatste vertrok, hadden we alle renners op het parcours. Hoe hard Waerenskjold had gereden, bleek wel toen Yves Lampaert (toch één van de favorieten) maar liefst twaalf seconden langzamer afklokte aan de streep. Daarmee was hij overigens wel de virtuele nummer twee. Ook Lampaerts ploeggenoot Casper Pedersen beet zich stevig stuk op Waerenskjold en klokte de voorlopig vijfde tijd.

Nog drie heren te gaan: Jasper De Buyst, Van der Poel en Jakobsen. De Buyst nestelde zich in de top-twintig, Van der Poel kwam er rap achteraan. Even leek hij eronder te duiken, maar het werd 'm uiteindelijk ruimschoots niet. Plek vier voor Van der Poel, op vijftien tellen van Waerenskjold. Daarmee is Van der Poel wel op één seconde de nieuwe leider. Jakobsen gaf z'n leiderstrui af na een rustig tijdritje.

Uitslag etappe 3 Baloise Belgium Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws