Mexicaanse diamant Isaac Del Toro verlengt tot 2029 (!) bij UAE: 'Zijn progressie is erg indrukwekkend' Wielrennen
Wielrennen

Mexicaanse diamant Isaac Del Toro verlengt tot 2029 (!) bij UAE: 'Zijn progressie is erg indrukwekkend'

Mexicaanse diamant Isaac Del Toro verlengt tot 2029 (!) bij UAE: 'Zijn progressie is erg indrukwekkend'

Isaac Del Toro heeft zijn contract verlengd bij UAE Emirates, zo meldt de ploeg van Tadej Pogacar dinsdagochtend via een persbericht. De 20-jarige Mexicaan, wiens verbintenis tot 2026 liep, zette zijn krabbel onder een contract tot eind 2029.

Del Toro werd pas dit seizoen prof bij de ploeg van Tadej Pogacar, maar kende wel een waanzinnig debuut in de WorldTour. Het jonge talent won in zijn allereerste rittenkoers op WorldTour-niveau de tweede etappe in de Tour Down Under, werd dan ook nog eens derde in de slotetappe en bezette dezelfde plek in het eindklassement. Nadien behaalde hij nog tal van ereplaatsen in de Ronde van Algarve en toonde hij zich meer dan een meesterknecht van Juan Ayuso in Tirreno-Adriatico. Ook in de Ronde van het Baskenland zette hij zich tussen de gevestigde toppers met een zevende plaats in het eindklassement tot gevolg.

Lees verder onder de tweet.

Del Toro 'leert nog elke dag bij en houdt de voeten op de grond'

'Sinds ik bij het team ben is alles als een droom, het is perfect', vertelt Del Toro. 'Ik ben het team erg dankbaar dat ze me het vertrouwen hebben gegeven en me de kans hebben gegeven om deel uit te maken van deze speciale groep, het voelt geweldig. Ik leer nog elke dag bij, neem alles in me op en geniet er zoveel mogelijk van. Ik hou mijn voeten wel op de grond, maar kijk vol spanning naar wat komen moet.'

Del Toro maakt samen met onder andere Jan Christen, Igor Arrieta en Antonio Morgado deel uit van een nieuwe lichting UAE-talenten. Sportief directeur Mauro Gianetti is dan ook in de wolken met de contractverlening van een van zijn youngsters. 'We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat Isaac nog jaren in de kleuren van UAE zal rijden. We waren al onder de indruk van zijn capaciteiten als renners en zijn talent. Zijn progressie is tot nu toe erg indrukwekkend geweest en we hebben het gevoel dat hij sinds zijn komst erg goed geïntegreerd is in het team. Hij is nog jong en het plan is om te blijven leren en groeien als renner en als persoon in een goede omgeving. We blijven ons inzetten voor ons project om jong talent te ontwikkelen en te bouwen aan de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws