Michael Rasmussen kan het niet laten om te reageren na lezen 'lading bullshit' van Froome Wielrennen
Wielrennen

Michael Rasmussen kan het niet laten om te reageren na lezen 'lading bullshit' van Froome

Michael Rasmussen kan het niet laten om te reageren na lezen 'lading bullshit' van Froome

Voormalig wielrenner Michael Rasmussen heeft op X enkele uitlatingen van Chris Froome ernstig in twijfel getrokken. De viervoudig Tourwinnaar stelde in een interview met Cyclingnews dat zijn mindere prestaties van de afgelopen jaren deels te maken hebben met een verkeerde fietspositie, maar dat moet volgens Rasmussen wel nonsens zijn.

Froome gaf aan dat hij steevast na twee à drie uur fietsen last kreeg van zijn zadel. 'Eerst dacht ik dat het de leeftijd was, maar toen begon ik me vragen te stellen bij mijn positie op de fiets en begon ik te vergelijken. Ik had nog een van mijn oude fietsen uit mijn tijd bij Team Sky dus ik kon de twee verschillende fietsen vergelijken. Ik ontdekte dat er een verschil was in de reach, deze was bij mijn nieuwe fiets drie centimeter langer.'

De Brit hoopt hiermee een verklaring voor zijn mindere optreden in de afgelopen jaren gevonden te hebben. 'Ik ben met mijn oude fiets naar een specialist gegaan en we hebben heel grote verschillen ontdekt tussen mijn posities. Maar nu hebben we veranderingen doorgevoerd', aldus Froome.

'Wat de zadelhoogte betreft, ging het om meer dan centimeters. En bij de reach gaat het ook om heel veel. We hebben het hier niet over millimeters', duidt de coureur van Israel-Premier Tech het verschil aan. 'Ik merk dat het me veel motivatie geeft, want het kan een onderdeel zijn van de puzzel, een missend stukje, in de verklaring voor het niet behalen van het gewenste niveau.'

Rasmussen: 'Wat een lading bullshit van Froome'

Rasmussen las het verhaal van Froome ook en kon het niet laten om te reageren via X. 'Wat een lading bullshit van Froome', stak de Deen zijn mening direct niet onder stoelen of banken. 'Elke professionele wielrenner die duizenden uren op de fiets rijdt, voelt het direct als er zo'n verandering zou zijn. Froome zou op zijn Pinarello van 2015 nog steeds geen top twintig rijden in de Ronde van Rwanda met zijn huidige niveau', aldus de ex-coureur van Rabobank.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws