Froome laat zich niet kennen en is vastberaden zich te tonen in de Tour van 2024 Wielrennen
Wielrennen

Froome laat zich niet kennen en is vastberaden zich te tonen in de Tour van 2024

Froome laat zich niet kennen en is vastberaden zich te tonen in de Tour van 2024

Chris Froome gaat nog even door en blijft nog minimaal twee jaar lang rijden bij Israel-Premier Tech. De Brit geeft in een interview met Flobikes aan dat hij nog lang niet denkt aan stoppen en dat hij mikt op een plek in de Tour de France-selectie van 2024.

Afgelopen seizoen werd de viervoudig Tourwinnaar niet geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk en dat zorgde ervoor dat er speculaties kwamen van een eventueel vertrek bij zijn team. Nu geeft de Brit zelf aan dat hij nog gelukkig is bij Isreal-Premier Tech en dat hij het liefst nog zo lang mogelijk doorgaat met wielrennen. 'Ondanks dat ik niet meer aan het winnen ben de laatste tijd, geniet ik nog steeds enorm van het fietsen. De focus voor volgend seizoen ligt op de Tour de France. Om dat te halen moet ik een hele goede voorbereiding draaien.'

Froome kende een dramatisch seizoen

Froome blikt terug op zijn mindere seizoen. 'Ik heb hard gewerkt om mee te doen in de Ronde van Frankrijk. Helaas is dat toen niet gelukt. Ik ben toen teruggegaan naar de tekentafel en heb wat veranderingen toegepast in mijn zitpositie op de fiets. Het voelt ondertussen alweer een stuk beter en ik ben gebrand om zondag nog één keer te laten zien wat ik kan.' De 38-jarige Froome rijdt op zondag in de Japan Cup zijn laatste wedstrijd van het seizoen.

Tot slot reageerde Froome ook nog op het nieuws dat zijn generatiegenoot Mark Cavendish zijn terugkeer heeft aangekondigd in het peloton. 'Ik denk dat hij bij Astana Qazaqstan op een uitstekende plek zit. Het is goed om te zien dat zijn team hem wil ondersteunen in zijn jacht naar het record in de Tour de France.' Froome is maar één dag ouder dan Cavendish en wenst hem veel succes bij Astana Qazaqstan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws