Mijlenver voor de rest! Oppermachtige Casper van Uden boekt volgende sprintzege in ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Mijlenver voor de rest! Oppermachtige Casper van Uden boekt volgende sprintzege in ZLM Tour

Mijlenver voor de rest! Oppermachtige Casper van Uden boekt volgende sprintzege in ZLM Tour

Casper van Uden heeft de tweede etappe in de ZLM Tour gewonnen. De massasprint in de straten van Wissekerke was fel betwist, na een zenuwachtige finale. Gleb Syritsa van Astana eindigde als tweede en Gerben Thijssen werd afgetroefd als nummer drie. Rune Herregodts blijft in de leiderstrui.

De etappe was biljartvlak, tussen Middelburg en de lokale ronde rondom Wissekerke lagen helemaal geen hoogtemeters op de renners te wachten. Wel genoeg open stukken, en dus een kans om waaiers te trekken! Vier man reden weg in de openingsfase. Victor Vercoullie (Flanders Baloise), Elmar Abma (VolkerWessels), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) en Guillaume Visser (Diftar Continental) reden op een gegeven moment een kleine drie minuten voor de meute uit.

Wind speelt slechts bescheiden rol, sprint in Wissekerke onvermijdelijk

Na zeventig kilometer koers reden drie man richting de voorsten. Zij konden zich afscheiden door even fel aan te zetten op de plek waar de wind vanaf de zijkant kwam. In het peloton verder nog geen beweging en de drie man reden rap naar de kopgroep. Samuele Zoccarato (Bardiani), Bram Dissel (BEAT Cycling) en Max Kroonen (VolkerWessels) maakten de groep van zeven compleet. Het ging in de tientallen kilometers erna knoeperthard, maar veel noemenswaardige gebeurtenissen kende de etappe niet.

Op twintig kilometer te gaan hadden de koplopers nog een minuut over en ging de gashendel in het peloton open. Op een kasseistrook trok Alpecin-Deceuninck en ook Intermarché-Wanty er stevig aan. Het halveerde de achterstand al gauw na een halve minuut. Onder andere Visma | Lease a Bike en Polti-Kometa wilden ook het tempo mee bepalen op de bij vlagen zeer smalle wegen in Zeeland. Het zevental hield toch dapper vol en kachelde tot het niet meer kon.

Dat was tot op een kleine twee kilometer van de finish. Vanaf dat moment was het de vraag welke ploeg een leidende rol zou nemen in het aantrekken van de sprint. Echter, toch gingen twee mannen, die al in de vroeg vlucht zaten, te weten Krijnsen en Visser, gestaag opnieuw op de trappers staan. Pas in de laatste zeshonderd meter werden ze opgeslokt. In de ongeorganiseerde sprint bleek uiteindelijk Casper van Uden veruit de sterkte. De spurter van dsm-firmenich PostNL was al vroeg vertrokken en in de smalle finishstraat bleek niemand in staat hem te volgen.

Uitslag etappe 2 ZLM Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news