Milaan-Sanremo 'brandstof voor toekomst' Ganna: 'Volgende keer geen twijfel om Van der Poel te volgen' Wielrennen
Wielrennen

Milaan-Sanremo 'brandstof voor toekomst' Ganna: 'Volgende keer geen twijfel om Van der Poel te volgen'

Milaan-Sanremo 'brandstof voor toekomst' Ganna: 'Volgende keer geen twijfel om Van der Poel te volgen'

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) mocht dan wel te sterk zijn in Milaan-Sanremo, Filippo Ganna was met zijn tweede plaats één van de smaakmakers van de dag. De Italiaan van INEOS Grenadiers ging knap mee op de Poggio en legde Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) erop in de sprint. Volgende doel? Parijs-Roubaix.

Ganna slaat in aanloop naar Parijs-Roubaix de Ronde van Vlaanderen over, ondanks dat Van der Poel hem op het krappe bankje na Milaan-Sanremo vroeg toch naar België te komen. Een bewuste keuze volgens zijn coach Dario Cioni, die er dieper op ingaat bij Gazzetta dello Sport. 'In de toekomst gaan we zien of Filippo de Ronde van Vlaanderen gaat rijden. Dit jaar rijdt hij niet vanwege het feit dat de bestrating in België anders is dan in Frankrijk. Filippo heeft vorig jaar laten zien dat hij goed over de kasseien mee kan. In principe doet Filippo eind maart een verkenning van Roubaix, maar programma's zijn altijd vrij flexibel en afhankelijk van resultaat', blijft Cioni cryptisch.

Cioni: 'Filippo was aanwezig in Milaan-Sanremo'

Hoe kijkt INEOS terug op de prestatie van Ganna in Milaan-Sanremo? 'Filippo was voor het eerst kopman in een grote klassieker en hij was zeker aanwezig. Deze tweede plaats zal als brandstof voor de toekomst dienen. De volgende keer heeft hij niet de twijfel om Van der Poel te volgen, want het was nu pas de eerste keer dat Filippo met de reuzen van het wielrennen in zo'n situatie terechtkwam.'

'"Operatie Roubaix" begon eigenlijk al in de winter van 2021', aldus Cioni. 'Vorig jaar werd Filippo echter ziek op de laatste dag van de Tirreno-Adriatico. Die malaise droeg hij een tijdje met zich mee en daardoor stond hij niet optimaal aan de start. In december 2022 zijn we opnieuw begonnen. Filippo wilde beter zijn na flink wat uren op de fiets te hebben gezeten, dus we deden vaker intensief werk aan het einde van de training. De voortgang zagen we terug in Milaan-Sanremo, want vergeet niet dat de Poggio aan hoge snelheid wordt verreden. Kortom, waarom zouden we er niet in geloven dat Filippo Parijs-Roubaix kan winnen? Het resultaat in Milaan-Sanremo is een belangrijke stap die bevestiging geeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws