Moerenhout houdt plekje voor Van der Poel lang open voor WK: 'Hij is van een andere categorie' Wielrennen
Wielrennen

Moerenhout houdt plekje voor Van der Poel lang open voor WK: 'Hij is van een andere categorie'

Moerenhout houdt plekje voor Van der Poel lang open voor WK: 'Hij is van een andere categorie'

Het blijft gissen naar de exacte staat van de rugblessure van Mathieu van der Poel. Deelname aan het WK op de weg en Parijs-Roubaix zijn nog onzeker, al laat Koos Moerenhout graag lang een plekje vrij in zijn selectie voor het WK.

Dat laat de bondscoach weten aan het AD. Het wereldkampioenschap staat voor 26 september op het programma, dus de Nederlander heeft nog exact een maand om zich klaar te stomen voor het seizoensslot. Een week later volgt Parijs-Roubaix, maar eerst wil de Nederlander wedstrijdritme opdoen in de Benelux Tour. Daar gaf organisator Christophe Impens woensdag nog aan dat de Nederlander een vraagteken is. 'Hij blijft tot maandag afwachten of hij voldoende hersteld is van zijn val in Tokio'. zo vertelde Impens.

Vorig jaar wist Van der Poel nog op indrukwekkende wijze te winnen in de Nederlandse en Belgische ronde, die toen nog de BinckBank Tour heette. Dit jaar zal het vooral in teken moeten staan om fit te worden voor het WK en Parijs-Roubaix, zo weet ook Moerenhout. 'De WK-selectie is nog niet rond. Ik hoop dat hij kan rijden, maar hij zal eerst fit moeten worden. Hij heeft natuurlijk ook nog tijd.' Volgens Moerenhout gelden voor VDP ook net wat andere wetten. 'Ik houd het plekje lang open, al zit daar natuurlijk ook een limiet aan. Mathieu is van een andere categorie. Als je kijkt wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd, dan gaan normale regels niet voor hem op.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws