Mohoric gaat in de voetsporen van onder anderen Ten Dam en Slik treden: Sloveen betwist in 2024 Unbound Gravel Wielrennen
Wielrennen

Mohoric gaat in de voetsporen van onder anderen Ten Dam en Slik treden: Sloveen betwist in 2024 Unbound Gravel

Mohoric gaat in de voetsporen van onder anderen Ten Dam en Slik treden: Sloveen betwist in 2024 Unbound Gravel

Tadej Pogacar mocht zich voor de vierde opeenvolgende keer Sloveens wielrenner van het jaar noemen. Tijdens een plechtig wielergala in hoofdstad Ljubljana gingen er echter ook prijzen naar Primoz Roglic en Matej Mohoric. Laatstgenoemde ging in gesprek met RTV Slovenija wat nader in op het Sloveense wielrennen, maar zeer zeker ook op hetgeen hem in 2024 te wachten staat. Eén wedstrijd valt in dat kader in het bijzonder op...

'We leven in de gouden eeuw van het Sloveense wielrennen, dus we hopen dat deze zo lang mogelijk zal voortduren', aldus Mohoric, die begin oktober het WK gravel naar zich toetrok. We proberen te investeren in jonge mensen en proberen hen zoveel mogelijk te helpen, zodat toekomstige generaties er blij mee zullen blijven zijn. Het is leuk om aan het einde van het seizoen alle successen van elk individu te herinneren en deze ook te waarderen, zodat we dan weten hoe we onszelf in de toekomst nieuwe doelen kunnen stellen', aldus de waaghals, die eigenlijk altijd als garantie op boeiende teksten geldt.

Mohoric doet mee aan Unbound Gravel, Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen belangrijkste wegdoelen

Mohoric vindt het enorm bijzonder dat hij in dezelfde periode als Pogacar en Roglic kan koersen. 'Het is ongelooflijk dat we met z'n drieën tegelijkertijd zo succesvol zijn. De Slovenen zijn een kleine natie. We zijn erg trots en we geven elkaar de energie, gedrevenheid, motivatie en het zelfvertrouwen om te beseffen dat wij ook mooie dingen kunnen bewerkstelligen. Misschien denkt een Sloveense sporter in het begin dat iets onmogelijk is, maar denkt hij of zij nu: ik ben Sloveen en ik ben zeker in staat om te winnen. De realiteit is echter dat gouden tijden helaas vroeg of laat ten einde komen. Maar dat betekent niet dat ze niet opnieuw kunnen beginnen. Dit zijn cycli die zich herhalen. Laten we er sowieso van genieten zolang het duurt en zo systematisch mogelijk te werk te gaan', omschrijft de grindkoning het treffend.

Net zoals hij eerder al aan In de Leiderstrui vertelde, bevestigt Mohoric ook aan RTV Slovenija dat Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen zijn belangrijkste doelen in 2024 zullen zijn. Ook het WK gravel zal waarschijnlijk weer een doel van hem worden. Het is echter vooral zijn uitspraak over Unbound Gravel die opzien baarde. De prestigieuze gravelkoers in Kansas (Verenigde Staten), soms ook wel het officieuze wereldkampioenschap genoemd, is enorm populair onder jongens als Laurens ten Dam, Ivar Slik en Thomas Dekker. Mohoric geeft aan dat hij volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid ook aan die grindrace meedoet. 'Op 1 juni wacht mij die mooie uitdaging. Voor alle Amerikanen geldt het eigenlijk als WK. Ik kijk er nu al enorm naar uit', aldus een enthousiaste Mohoric.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws