Mohoric kent reden voor mindere Tour: coronabesmetting en mogelijk Epstein-Barr-virus Wielrennen
Wielrennen

Mohoric kent reden voor mindere Tour: coronabesmetting en mogelijk Epstein-Barr-virus

Mohoric kent reden voor mindere Tour: coronabesmetting en mogelijk Epstein-Barr-virus

Matej Mohoric heeft na de Tour de France, waar hij niet zijn gebruikelijke niveau haalde, een bloedonderzoek laten doen. Daaruit is gebleken dat de Sloveen een asymptomatische coronabesmetting had doorgemaakt, en mogelijk ook besmet is geweest met het Epstein-Barr-virus. Dat laat Mohoric zelf weten op zijn Instagram.

'Ik voelde me niet geweldig in de Tour en had daarna moeite om te herstellen. Uit de bloedcontroles bleek dat ik een asymptomatische covid-infectie had en dat ik recent mogelijk ook een infectie van het Epstein-Barr-virus had. Ik zal meer tijd nemen om te rusten en hopelijk begin ik me op tijd beter te voelen om meer te racen voordat het seizoen eindigt', zo staat te lezen op zijn Instagram.

Uit een bloedonderzoek kan enkel afgeleid worden dat iemand een coronabesmetting heeft doorgemaakt, en niet dat de persoon op dat moment besmet is met Covid-19. Mohoric moet dus de afgelopen weken of maanden ergens corona hebben opgelopen zonder het te weten, wat dan weer een invloed gehad kan hebben op zijn prestaties in onder meer de Tour. Het Epstein-Barr-virus, waarmee Mohoric dus mogelijk ook besmet is geweest, is een herpesvirus dat onder andere klierkoorts kan veroorzaken.

Mohoric rijdt onzichtbare Tour na sterk voorjaar

Mohoric was alleszins niet op zijn best in de Franse grote ronde. De renner van Bahrain Victorious reed anoniem rond en kon nooit meedingen voor dagsucces. Zijn beste daguitslag was een 31ste plaats, in de openingstijdrit. In de Clasica San Sebastián, een week na het einde van de Tour, moest Mohoric opgeven. In 2021 wist de Sloveen nog twee Tourritten op zijn naam te schrijven. Zowel in de zevende als in de negentiende etappe won hij toen solo, na een dag in de vlucht.

Mohoric heeft er voor de rest al een goed seizoen opzitten. Met winst in Milaan-Sanremo, na een fenomenale afdaling van de Poggio, en top tien-noteringen in de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix was de 27-jarige Sloveen één van de sterkste renners van het voorjaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws