Mohoric kondigt Sanremo-aanval nu al aan en hint naar dropper post: 'Kom naar de start en je zult zien' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric kondigt Sanremo-aanval nu al aan en hint naar dropper post: 'Kom naar de start en je zult zien'

Mohoric kondigt Sanremo-aanval nu al aan en hint naar dropper post: 'Kom naar de start en je zult zien'

Matej Mohoric is een opvallende naam die ontbreekt op de startlijsten van Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico deze week. Waar het overgrote deel van het peloton kiest voor één van de twee zware rittenkoersen, daar traint Mohoric in Slovenië richting de klassiekers. In Het Nieuwsblad legt hij uit waarom.

'Ik ben mijn ploeg dankbaar dat ik Parijs-Nice of Tirreno niet hoef te rijden. Niet elke renner zou dat privilege krijgen, maar ik wilde het zo doen. Vorig jaar ben ik gevallen in de Strade Bianche, waardoor ik Tirreno moest missen en ik heb gezien dat het goed werkte', zo vertelt Mohoric. 'Ik wil er staan van Sanremo tot Luik en dat lukt gewoon niet als je nu al full gas aan het racen bent.'

Een geluk bij een ongeluk dus, die crash in Strade Bianche. Want niemand gaf twee weken later een stuiver voor de kansen van Mohoric in Milaan-Sanremo, totdat hij in de afdaling van de Poggio aanging en solo wegreed, mede dankzij een verstelbaar zadel (de Dropper). 'Als de kans zich voordoet, val ik opnieuw aan in de afdaling van de Poggio. Alleen die laatste bocht wat minder breed nemen dan, misschien. Maar of ik opnieuw een Dropper gebruik? Kom naar de start in Milaan en je zal het zien', zo lacht hij.

Mohoric denkt dat hij Parijs-Roubaix al had kunnen winnen

Toch is Milaan-Sanremo niet per se zijn grootste doel van het voorjaar. Parijs-Roubaix, daar droomt Mohoric toch ook van. 'Ik denk eerlijk gezegd dat ik vorig jaar al had kunnen winnen. Ik reed lek toen ik voorop zat samen met Tom Devriendt. Als ik bij hem kan blijven, rijdt Van Baarle nog altijd naar ons toe, maar wellicht pas na Carrefour de l’Arbre. En dan kan ik misschien aanklampen tot op de piste.' Uiteindelijk won Dylan van Baarle solo, Mohoric werd vijfde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws