Mohoric zag Pogacar gaan: 'We waren niet leeg, maar hij is gewoon een stuk sterker dan iedereen' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric zag Pogacar gaan: 'We waren niet leeg, maar hij is gewoon een stuk sterker dan iedereen'

Mohoric zag Pogacar gaan: 'We waren niet leeg, maar hij is gewoon een stuk sterker dan iedereen'

Matej Mohoric eindigde zaterdag als wereldkampioen gravel vijfde in Strade Bianche. De Sloveen van Bahrain Victorious reed een prima wedstrijd, maar moest net als de rest van het peloton zijn meerdere erkennen in Tadej Pogacar.

Mohoric ging van start als één van de topfavorieten, al was hij op voorhand de eerste om toe te geven dat de parcourswijziging hem minder gunstig zou vallen dan de betere klimmers. Desondanks reed de hardrijder de hele dag van voren, om uiteindelijk als vijfde in Siena aan te komen. Dat landgenoot Pogacar won, verbaasde hem totaal niet.

'We waren niet leeg, maar Tadej is gewoon een stuk sterker dan rest', concludeerde hij tegenover In de Leiderstrui. 'Als hij volle bak gaat, heeft hij zo vijftien seconden voorsprong op de rest. Niemand wil het gat dan ook dicht rijden, want iedereen ziet de voorsprong alleen maar groter worden. Ook omdat er nog twee ploeggenoten van hem zaten. Hij is gewoon beter dan de rest, simpel', stelde hij met een glimlach vast.

Mohoric had gehoopt op rustiger begin

Mohoric zelf moest zijn inspanningen verdelen, daar hij wist dat hij het bergop zo nu en dan wat lastiger zou krijgen. 'Ik had gehoopt op een wat rustigere start, maar het is wat het is. Het was een heel zware wedstrijd, maar desondanks heb ik er nog wel van genoten. Ik heb mijn best gedaan en het podium lag binnen bereik, maar we lagen dicht bij elkaar in die tweede groep. Vijfde is niet slecht.'

'Gravelkoersen zijn veel technischer, met singetracks en listige afdalingen', stipte hij bij Cycling Pro Net desgevraagd het verschil aan tussen gravelwedstrijden en koersen als Strade Bianche. 'Dat heeft soms meer weg van mountainbikewedstrijden, maar ook dit ligt mij nauw aan het hart', besluit de vriendelijke man uit Slovenië, die na een wat lastiger Openingsweekend bewees dat de goede benen niet ver weg zijn.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws