Molano schakelt vlug na tweede plek: 'Zelfs morgen zou een kans kunnen zijn' Wielrennen
Wielrennen

Molano schakelt vlug na tweede plek: 'Zelfs morgen zou een kans kunnen zijn'

Molano schakelt vlug na tweede plek: 'Zelfs morgen zou een kans kunnen zijn'

Juan Molano - die vorig jaar de slotrit naar Madrid won - kwam dinsdag dichtbij een tweede overwinning in de Vuelta a España. Na een verschroeiende aanzet werd de sprinter van UAE Team Emirates op de valreep nog overvleugeld door Kaden Groves, die wel zijn tweede Vuelta-etappe pakte.

'Ik houd van dit soort aankomsten', zegt Molano via de kanalen van zijn ploeg over de hellende aankomst in Tarragona. 'We werken als team goed samen en ze brachten mij in een perfecte positie voor de sprint. Ik wist echter dat Groves sterk is en hij zat goed gepositioneerd in mijn wiel. Ik kwam heel dichtbij de overwinning, maar zo gaat het soms in het wielrennen', kan Molano de teleurstelling relativeren.

Het had namelijk zomaar minder voor Molano kunnen aflopen. 'Er was vlak voor de finish een val vooraan en ik ontsnapte ternauwernood. Ik had het geluk aan mijn zijde', doelt hij op de crash van Marijn van den Berg in de laatste bocht. 'De benen zijn alvast goed en ik hoop op meer kansen, zelfs morgen zou een mogelijkheid kunnen zijn', zegt Molano over etappe vijf naar Burriana. Het gaat tijdens de etappe veel op en af, maar de klimmetjes worden nooit echt steil.

Beelden laatste kilometer: 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws